ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV geschokt over vacaturestop bij Justitie

ABVAKABO FNV geschokt over vacaturestop bij ministerie van Justitie

ABVAKABO FNV heeft geschokt gereageerd op de aankondiging van een vacaturestop bij het ministerie van Justitie. De vacaturestop leidt tot het verlies van honderden banen per jaar.
De kritiek van de FNV-bond bij Justitie richt zich onder meer op het feit dat niet wordt aangegeven welke taken niet langer uitgevoerd moeten worden. En dat in een tijd waarin bijvoorbeeld meer geïnvesteerd moet worden in de sociale veiligheid. Volgens ABVAKABO FNV kunnen die extra taken absoluut niet worden uitgevoerd met minder personeel. ABVAKABO FNV eist op korte termijn overleg met de minister van Justitie over deze bezuinigingsoperatie.

Meer taken en minder personeel betekent dat de werkdruk van het personeel verder zal toenemen, het ziekteverzuim zal toenemen en de kwaliteit van het werk onder druk komt te staan. Bovendien is deze actie slecht voor het imago van de rijksoverheid als werkgever. De vergrijzing van het personeelsbestand zal hierdoor versneld plaatsvinden. De afgelopen jaren is er juist veel geïnvesteerd in het aantrekken van nieuw, jong personeel en verbetering van het imago van het werken bij de rijksoverheid.

Edith Snoey, vice-voorzitter van ABVAKABO FNV: .Er moeten de komende tijd veel problemen worden opgelost, onder meer op het terrein van de sociale veiligheid. Daarvoor is een sterke publieke sector noodzakelijk. Zomaar banen schrappen, zonder aan te geven welke taken niet meer uitgevoerd hoeven te worden, leidt tot een slechte kwaliteit van dienstverlening aan de burgers. En daar zit niemand op te wachten..
ABVAKABO FNV wil op korte termijn de plannen zien van de minister en daarover overleg voeren. Ook met de leden zal dan besproken worden wat er gedaan kan en moet worden.

Meer informatie:
Ankie Pastoors, voorlichter: 079 - 35 36 350 of 06 - 5121 8402

30 jul 02 15:27