Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-07-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 15.45 u) Dinsdag, 30 juli 2002

District Sittard

Sittard; aangehouden
Bij controle vanmorgen, dinsdagmorgen omstreeks 08.45 uur op het Stationsplein in Sittard van een 21-jarige man uit die plaats, zei die meteen aan de politie-agenten dat hij zojuist zijn moeder had vermoord. De politie nam die mededeling serieus en bracht de Sittardenaar over naar het politiebureau. Ondertussen ging een andere politiepatrouille snel bij de Sittardenaar thuis poolshoogte nemen. In de woning lag een in het bloed badende gewonde vrouw. Het zwaar / ernstig gewonde slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en van daaruit weer overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. Omtrent de huidige medische toestand van het slachtoffer is niets bekend. De aangehouden verdachte werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in omtrent het gebeurde.

Sittard; ingebroken
Afgelopen maandagavond, omstreeks 22.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Economiestraat in Sittard. Bleek dat bij een inbraak in een bedrijf allerlei electrisch gereedschap was gestolen. De politie die snel ter plaatse ging ontdekte onderweg een auto met open achterklep die zij aan een nadere controle wilde onderwerpen. De inzittende(n) van de auto ontrokken zich echter aan de controle en het voertuig reed er via allerlei straten (Eisenhowerstraat, , Manekoulsweg) vandoor. Onderweg verloor de auto uit de kofferbak nog gereedschap. Op de Rijksweg-Noord botste de auto tegen een betonblok en een paaltje. De inzittenden zijn uitgestapt en er, met achterlating van de auto vandoor gegaan. Zij konden niet meer worden achterhaald. De politie heeft de auto in beslag genomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in en daarbij is ze op zoek naar getuigen. Die kunnen met de Sittardse politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Geleen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandag radarsnelheidscontroles gehouden op de Kampstraat en op de Beekstraat in Geleen. Totaal controleerde de politie 596 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 181 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km p/u.