Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 30-07-2002 Persbericht district Maasland

HENNEPKWEKERIJ (Heeswijk Dinther)

Maandagmiddag is in een loods aan de Kanaaldijk-Noord in Heeswijk Dinther een professi-onele hennepkwekerij met 289 hennepplanten aangetroffen. De planten, kweekapparatuur zoals assimilatielampen, tijdschakelaars, ventilatoren, dompelpompen en transformatoren zijn inbeslaggenomen. De eigenaar van de kwekerij, een 28-jarige inwoner uit Bavel is in verband hiermee gehoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.De politie kwam de kwekerij op het spoor door eigen onderzoek.

ONDER INVLOED VAN ALCOHOL VAN DIJK GEREDEN (Maren Kessel)

Maandagavond is een 32-jarige inwoner uit Berlicum op de Kesselsedijk in Maren Kessel onder invloed van alcohol met zijn auto van de dijk gereden. De man was er volgens getui-gen te voet vandoor gegaan en is korte tijd later een stukje verderop aangehouden. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opge-maakt. Alleen de auto liep schade op.

DIEFSTAL AUTO (Oss)

Dinsdagmorgen zijn bij de receptie van een bedrijf aan de Galliersweg in Oss de sleutels van een blauwe BMW 320D automaat met het kenteken 24-GJ-BJ ontvreemd. De 35-jarige eige-naar van de auto moest even in het bedrijf iets pakken en zag tien minuten later dat zijn sleutels bij de balie weg waren. Buitengekomen bemerkte hij tot zijn schrik dat ook zijn auto was ontvreemd. In de tussentijd was volgens de receptiemedewerker wel een onbekende man binnengeweest die de weg kwam vragen. Vermoedelijk heeft deze man de sleutels en de auto ontvreemd.

ZINLOOS GEWELD (Oss)

Maandagavond is een 14-jarige Ossenaar op de Wagenaarstraat in Oss mishandeld door een groep van ongeveer tien jongeren. De groep uitte eerst dreigende taal in de richting van het slachtoffer, die er vandoor probeerde te gaan. Jongens uit de groep wisten hem vast te pak-ken en sloegen en schopten hem zonder enige aanleiding diverse keren. De jongen liep aan de zinloze mishandeling o.a. pijn in de buikstreek op. De politie stelt een onderzoek in.