Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 30-07-2002 Persbericht district De Leijgraaf

BURENRUZIE (Uden)

Maandagavond heeft de politie Uden aan de Ringbaan Noord in Uden een 34-jarige bewoon-ster en een 38-jarige bewoner aangehouden in verband met een burenruzie met een 41-jarige andere bewoner van de Ringbaan Noord. De vrouw wordt ervan verdacht de motor van de 41-jarige man omver te hebben gegooid, terwijl de manlijke verdachte diens woning weder-rechtelijk binnendrong en vernielingen zou hebben aangericht. De verdachte liep daarbij zelf verwondingen op. Tijdens het transport naar het bureau gedroeg de vrouwelijke verdachte zich zeer recalcitrant. De politie zoekt uit wat er ten grondslag ligt aan het conflict.

LOODS UITGEBRAND (Uden)

Van maandag op dinsdag is aan het Groenendal in Uden een loods uitgebrand. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Vannacht is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een loods waarin een enkele tientallen autos stonden. Bij de uitslaande brand is asbest vrijgekomen. De politie heeft direct aanwonenden via een geluidswagen gewaarschuwd. Een gespeciali-seerd bedrijf ruimt de vrijgekomen asbest op. Het uitgebrande pand wordt tijdelijk bewaakt door een beveiligingsbedrijf. Hoe groot de schade is. is nog niet bekend. De technische re-cherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

SNELHEIDSCONTROLE (Uden)

Dinsdagmorgen zijn bij een snelheidscontrole op de N264 (Rondweg) Uden 33 automobilis-ten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. In het totaal zijn er 1400 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/h.

MAN ACHTER JETSKI GEWOND (Schaijk)

Maandagmiddag is op het water van de voormalige put Van Leuken in de omgeving van de Palmstraat in Schaijk een 35-jarige inwoner uit Sint-Oedenrode gewond geraakt. De man liet zich op een band voorttrekken door een jetski en raakte volgens getuigen met een li-chaamsdeel het water. Hij werd uit de band geslingerd. Het slachtoffer droeg een reddings-vest waardoor hij bleef drijven. Omstanders haalden hem naar de kant. Hij is o.a. met adem-halingsproblemen per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. in Oss. Uit-eindelijk bleken zijn verwondingen te bestaan uit diverse kneuzingen en bloeduitstortin-gen.