Gemeente Soest

Korte berichten n.a.v. B&W-besluiten 30 juli:

Gymmen in Beukendal
De kinderen van de openbare basisschool De Klimop gymmen voortaan in sporthal Beukendal. Voorheen gymden de kinderen in de gymaccommodatie van MAVO Soest. Omdat de afstand van De Klimop naar Beukendal te groot is om te lopen, worden de kinderen met een bus vervoerd.

Kapvergunning Amersfoortsestraat 68b
Voor het perceel Amersfoortsestraat 68b te Soesterberg is een vergunning verleend voor het kappen van zes eiken en één berk. Deze bomen mogen worden gekapt in verband met een bouwvergunning. Voor één eik is een kapvergunning geweigerd, omdat deze boom de inrit niet verspert, zoals aanvrager aangaf. De boom moet wel worden gesnoeid.

Parkeerverbod Gerrit van der Veenstraat
Ter hoogte van de laad- en loshaven van supermarkt Hoogvliet aan de Gerrit van der Veenstraat in Soest komt een parkeerverbod. Dit verbod is nodig, omdat vrachtwagens niet konden laden en lossen door de geparkeerde auto's.

Parkeerverbod nabij basisschool De Bron
Nabij de ingang van basisschool De Bron mag niet meer worden geparkeerd. Ouders die hun kinderen brachten en haalden, parkeerden hun auto's zodanig dat verkeersonveilige situaties ontstonden.

Geen woning in schuur
De schuur op het perceel Generaal Winkelmanstraat 29a te Soesterberg mag niet worden verbouwd tot woonhuis. De gemeente Soest acht woningen op binnenterreinen niet wenselijk.

Huisartsenpost Eemland
Alle huisartsen in Eemland werken samen in een zogenoemde Huisartsenpost. De dienst is 's avonds, 's nachts, in het weekend en op feestdagen bereikbaar via één centraal telefoonnummer: 0900-33 112 33.

Subsidie Soester bosmarathon
Atletiekvereniging Pijnenburg ontvangt 400 euro subsidie voor de derde editie van de Soester bosmarathon. Op zondag 20 oktober vindt deze marathon plaats. Het evenement is ook opengesteld voor recreatieve wandelaars en powerwalkers.

Kinderdagverblijf Soesterbergsestraat
In het pand Soesterbergsestraat 61 E tot en met H te Soest komt een kinderdagverblijf. Het gaat om vijf groepen met een maximaal aantal kinderen van 56.

---