Ingezonden persbericht


Quantum behaalt omzet van 211 miljoen dollar

Bracknell (Verenigd Koninkrijk), 30 juli 2002 Quantum Corporation, een toonaangevende leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en netwerkdata-opslag, heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2003, dat werd afgesloten op 30 juni 2002, een omzet bereikt van 211 miljoen dollar. Het officieuze nettoverlies in het verslagkwartaal kwam uit op 14 miljoen dollar of 0,09 dollar per aandeel. Doordat Quantum bleef investeren in de marktintroductie van nieuwe producten, daalden de operationele kosten minder snel dan de inkomsten.

Berekend volgens de GAAP-methode boekte Quantum een nettoverlies van 131 miljoen dollar, waarvan 94 miljoen dollar vanwege het doorvoeren van een nieuwe berekening van de goodwill. "Alhoewel dit wat betreft onze financiële resulaten een teleurstellend kwartaal was, zijn er diverse redenen om aan te nemen dat Quantum een goede uitgangspositie heeft voor de lange termijn," zegt Michael Brown, bestuursvoorzitter van Quantum. "Quantum bleef dit kwartaal profiteren van de continue inkomstenstroom die de verkoop van DLTtapes en de verkoop van Storage Solutions Group diensten oplevert. Samen waren ze goed voor meer dan 108 miljoen dollar in dit kwartaal. De verkoop van Storage Solutions Group diensten bereikte zelfs een nieuw record. Bovendien beleefde Quantum, met de introductie van nieuwe producten door bijna alle bedrijfsonderdelen, een van de belangrijkse periodes wat productintroducties betreft uit haar tweeëntwintigjarige geschiedenis. Hierdoor zijn bestaande productlijnen versterkt en zijn we toegetreden tot nieuwe markten."

De Storage Solutions Group, bestaande uit Quantum's Data Protection- en Network Attached Storage-divisie, boekte in het eerste kwartaal een omzet van 59 miljoen dollar. De diensten die de Storage Solutions Group biedt, leverden een recordomzet op die op jaarbasis 71 miljoen dollar oplevert. De Storage Solutions Group begon dit kwartaal ook met de levering van de ATL M2500 tape, de SuperLoader en de Guardian 14000. Met de SuperLoader trad Quantum toe tot het lage segment van de tape-opslagmarkt. De Guardian 14000 was de eerste in een productserie gericht op het middensegment van de NAS-markt.

De omzet van de DLTape-groep in het eerste kwartaal kwam uit op 160 miljoen dollar. Zeventig miljoen dollar hiervan komt voort uit de verkoop van tape drives. Negentig miljoen dollar komt uit de verkoop van tape media wat op jaarbasis een toename van 11 procent betekent. De DLTape-groep begon ook met levering van de SDLT 320, het nieuwste lid van de Super DLTtape productserie. Met 60 procent meer capaciteit, betere prestaties en lagere kosten per gigabyte dan enige andere tape drive in zijn klasse, versterkt de SDLT320 de leidende posities van Quantum op het gebied van tapes.

Wat betreft de verwachtingen voor het tweede kwartaal, houdt Quantum een brede marge aan: klanten zijn nog steeds terughoudend in de aankoop van nieuwe producten en de IT-bestedingen van veel bedrijven blijven onzeker.

"We proberen ons enthousiasme over het begin van de productcyclus van vier producten enigszins te temperen, omdat wat betreft IT-bestedingen, nog steeds de hand op de knip wordt gehouden", zegt Brown. "Daarom verwachten we voor het volgende kwartaal dat de inkomsten gelijk zullen blijven, danwel met 5 procent of 10 procent zullen dalen. Tevens verwachten we dat de marges en de bedrijfskosten ongeveer gelijk zullen blijven. Als resultaat zal het officieuze verlies per aandeel tussen de 0,08 dollar en 0,13 dollar bedragen, exclusief de afschrijving van immateriële en speciale lasten."

"Doordat we minder inkomsten hebben dan verwacht en we voorzien dat de IT-bestedingen zich niet snel zullen herstellen, zullen we onze onderliggende kostenstructuur moeten verbeteren. We verwachten aan het eind van dit fiscale jaar weer winstgevend zijn en een positieve kasstroom te genereren. Dit zal resulteren in speciale lasten in het tweede kwartaal."

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Tot 30 september 2001 leverde de Network Attached Storage-divisie wereldwijd meer dan 80.000 Snap Servers.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.


---
Meer informatie:

Quantum Peripherals (Europe) SA
Marije Stijnen
e: marije.stijnen@Quantum.com
t: 00 44 (1256) 84 87 07

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65


---