Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-07-2002 2e persbericht van dinsdag 30 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 10.20 en 12.20 uur is op de Marathonloop een snelheidscontrole gehouden. 727 voertuigen zijn gecontroleerd. 75 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen is op de Veld. Montgomerylaan, Sterrenlaan en Boschdijk een verkeerscon-trole gehouden. 8 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 4x negeren roodlicht; 2x niet handsfree bellen;
1x te hard rijden en 1x vervallen APK.


Tilburg: Slachtoffer verkeersongeval overleden
Maandagavond is in het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg de 48-jarige A. A. P. M. Dekkers uit Udenhout overleden. De man was op 23 juli betrokken bij een ongeval op de Meierijse-baan te Oirschot. Hij fietste daar rond 12.35 uur, op zijn racefiets, richting Boxtel. Uit tegenovergestelde richting kwam een groep jeugdige fietsers gereden. Een 12-jarige jongen uit Oirschot haalde de groep in. Hij zag dat de Udenhoutenaar met zijn arm zwaaide en vervolgens voelde hij de hand van de man tegen zijn wang. De 48-jarige wielrenner kwam ten val. Hij raakte zwaar gewond en werd overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis. De politie van Best-Oirschot-Son verzoekt getuigen van het ongeval zich te melden op telefoon 0900 8844.

Knegsel: Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen is op het kerkplein aan het Groen een verkeerscontrole gehouden.1 automo-bilist kreeg een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel en 6 bromfietsers kregen een bon voor een te hoog vermogen.

Veldhoven: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 10.25 uur raakte bij een aanrijding op de Paddevenweg een 54-jarige mountainbiker uit Putte zwaar gewond. Hij fietste daar komende vanuit een zandpad de weg op. Een 53-jarige automobilist uit Veldhoven die daar reed kon een aanrijding niet voorko-men. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis.

Heeze: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur is op de Somerenseweg een snelheidscontrole gehou-den. Van de 75 gecontroleerde voertuigen reden er 3 sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u. 3 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm.

Best: Korenslang aangetroffen
Dinsdagmiddag rond 13.50 uur trof de gewaarschuwde politie in een tuin van een woning op de Speelheideweg een slang aan. Een ambulancebroerder (slangenspecialist) heeft de slang gevangen. De korenslang (Elaphe Guttata Guttata) is door de dierenambulance overge-bracht naar de papegaaienopvang in Oers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de politieafdeling BOS 0900 8844.