Nieuwsbericht

dinsdag 30 juli 2002, 17.40 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Toezicht op waterverkeer
Zuid-Scharwoude, maandag 29 juli 2002.
Vanwege het mooie weer en daardoor toenemend waterverkeer heeft de politie toezicht op het waterverkeer geïntensiveerd. Dat gebeurde tussen 13.30 en 16.30 uur op de Noorderplas, Oosterdel en Poddedel. Daarbij zijn geen noemenswaardige overtredingen geconstateerd.

Verkeersovertreders rondom strandplateau
Castricum, maandag 29 juli 2002.
Bij het toezicht houden aan de Zeeweg bij het strandplateau heeft de politie, laat in de middag, in een tijdsbestek van een kleine 3 uur 73 bonnen uitgeschreven. Op diverse punten stonden auto's verkeersgevaarlijk geparkeerd. Onder meer op de binnenring van de rotonde, het strandplateau zelf en aan beide zijden van het fietspad tussen de van Oldenborghweg en het strandplateau. Ook daar waar automobilisten manoeuvreerden met hun voertuig en over het fietspad reden ontstonden voor fietsers gevaarlijke situaties en konden de overtreders rekenen op een bon.

Man beroofd, dader opgepakt
Alkmaar, maandag 29 juli 2002.
Aan de Kanaalkade heeft omstreeks 21.30 uur een 39-jarige man met onbekende woonplaats een 49-jarige man uit Heerhugowaard geschopt en geslagen omdat hij zijn gouden ketting niet wilde overhandigen aan de geweldenaar. Daarop verliet de dader het slachtoffer met medeneming van de portemonnee die door het tumult uit zijn broekzak was gevallen. Even later kon de dader worden aangehouden en werd hij meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer had geen doktersbehandeling nodig.

Aanrijding met drank in het spel
Bergen aan zee, dinsdag, 30 juli 2002.
Met te hoge snelheid reed een 25-jarige inwoner uit Alkmaar over de Zeeweg richting Bergen aan Zee. Daarbij raakte hij de controle over het stuur kwijt en kwam met de rechterkant van zijn auto in de berm terecht. Hij probeerde deze manoeuvre nog te corrigeren waardoor hij uiteindelijk op de linkerweghelft kwam. Daar reed een 19-jarige eveneens uit Alkmaar afkomstige automobilist. Een aanrijding was daarop het gevolg. Beide auto's zijn totaal vernield. Een inzittende uit de aangereden auto, een 29-jarige Alkmaarder, heeft gekneusde ribben opgelopen, de rest kwam geëmotioneerd, maar met de schrik vrij. De veroorzaker van het ongeluk reed nog 25 meter na de botsing door, is een paar keer over de kop geslagen en heeft daarbij een aantal bomen beschadigd. Bij de alcoholtest bleek hij tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben overschreden. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Tweemaal tegen de lamp
Alkmaar, maandag 30 juli 2002.
Op de Beverkoog is omstreeks 08.00 uur een 41-jarige automobiliste uit Schagen staande gehouden. Zij bleek al tien jaar met een niet in Nederland geldig rijbewijs te rijden, daarvoor was ze enkelen maanden geleden al bekeurd. Mevrouw kreeg opnieuw een bekeuring. Snelheidsduivel aangehouden
Zuidschermer, maandag 30 juli 2002.
Op de Westdijk werd rond 07.00 uur een motorrijder aangehouden. Het betreft een 45-jarige inwoner uit Heerhugowaard. Hij reed richting Zaanstad met een gemiddelde snelheid van 158 kilometer. Hij is daarna op de Boekelermeerweg geklokt voor een snelheid hoger dan 180 km. per uur. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

NOORDKOP

Geweld op kermis, daders opgepakt
Anna Paulowna, maandag 29 juli 2002.
Rond 18.30 uur ontstond een conflictsituatie op de Nieuweweg, vlakbij de kermis. Het betrof een tweetal jonge mannen die zonder aanleiding een taxi schopten. Toen omstanders daar wat van zeiden sloeg opeens de vlam in de pan. De beide mannen molesteerden een 38-jarige inwoner uit Breezand die er met zijn echtgenote was. Ook de vrouw kreeg daarbij klappen, maar raakte niet gewond. De man werd tegen het hoofd geschopt en liep daarbij een kaakbreuk op, een hersenschudding en verwondingen in de mond. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht. De daders, 21 en 18 jaar oud en beiden inwoners uit Anna Paulowna, renden na hun daden weg het kermispubliek in. De 21-jarige dader werd door de verbolgen omstanders in de kraag gevat en later overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten op het bureau. De ander werd vanochtend aangehouden. Het onderzoek wordt in samenwerking met de marechaussee verricht, omdat laatstgenoemde een militaire werkkring heeft. Door deze aanhoudingen zullen vermoedelijk meerdere aanhoudingen volgen omtrent andere vechtpartijen in het afgelopen weekend.
Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de officier van justitie.

Oma beroofd, getuige gezocht
Schagen, maandag 29 juli 2002.
Terwijl een 75-jarige mevrouw uit Haarlemmermeer met haar kleinkind in de wandelwagen een ommetje maakte over de Oranjelaan werd zij omstreeks 17.30 uur overvallen. Op hardhandige wijze werd haar schoudertas van haar lichaam weggerukt. Ze kon nog net zien dat een jongen en een meisje van ongeveer 20 jaar met haar tas wegrenden in de richting van de Zuiderweg. Kort na de beroving stopte een vrouw op een fiets en sprak de heftig geschrokken dame aan. Zij vertelde de daders gezien te hebben. De politie roept deze getuige met klem op om contact op te nemen via 0900-8844. De tas is inmiddels weer terecht, maar zonder portemonnee. Het betreft een bruine portemonnee met een kleine koperkleurige knip.

Goederen gestolen uit woning
Schagen, dinsdag 30 juli 2002.
Tussen 13.30 en 14.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Roodborstjeslaan. Men kwam binnen door de niet afgesloten achterdeur. De bewoner bevond zich op het moment van de diefstal op de eerste verdieping van de woning. Vanuit het huis bleek dat een portemonnee met wat kleingeld, een rijbewijs en een aantal bankpapieren waren verdwenen.

WESTFRIESLAND

Gewapende overval op videotheek
Hoorn, maandag 29 juli 2002.
Omstreeks 22.00 uur werden twee schoonmaakmedewerkers van een videotheek aan de Huesmolen onaangenaam verrast door een overvaller. Hij richtte zijn pistool op beide dames en gebood hen het geld uit de kassa te geven. Nadat hij het geld had gepakt maakte de dader zich uit de voeten. Het betreft een man met een donkere huidskleur, ongeveer
1.60 meter groot en hij droeg een blauwe jas met de capuchon om het hoofd, een blauwe broek en blauwe handschoenen. Het is niet bekend welke richting hij is ingeslagen. De waarde van de geldbuit bedraagt vermoedelijk 600 euro. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Man beroofd
Hoorn, maandag, 29 juli 2002.
Een 60-jarige man uit Hoorn is beroofd van zijn portemonnee. Daarbij werd hij door een man van achteren vast gehouden en door een ander in het gezicht geslagen. Hij heeft zijn portemonnee met geringe inhoud aan de daders afgestaan. De mannen zijn op een oude fiets vertrokken. Het signalement van de daders is als volgt: ongeveer 18-jarige man,
1.80 meter groot, met verzorgt uiterlijk en tenger postuur, donker kort haar en een donkere huidskleur, draagt wit t-shirt, zwarte korte broek tot de knieën. De andere man: ongeveer 18 jaar, eveneens 1.80 meter groot, verzorgt uiterlijk met fors postuur en een blanke huidskleur, draagt een zwarte lange broek en is verder donker gekleed. De politie roept eventuele getuigen op contact op te nemen via 0900-8844.