Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 30 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 30/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Loon op Zand:

Diefstal uit woning.
KAATSHEUVEL: Vanmorgen, 30 juli 2002 ontdekte een bewoner van de Oldebarneveltstraat te Kaatsheuvel dat onbekenden in zijn woning waren geweest. Via een openstaand raam werd toegang verkregen en uit de woning werd een geldbedrag en een bankpas met pincode ontvreemd. De bankrekening is inmiddels geblokkeerd.

Dubieuze verkoop van ansichtkaarten
KAATSHEUVEL: Op 29 juli 2002 werd in Kaatsheuvel geprobeerd om ansichtkaarten te verkopen door een stichting genaamd Kinderzorg / Juntos. Verkopers van de kaarten vertelden dat de opbrengst ten goede zou komen aan kinderen die lijden aan leukemie. De stichting is echter niet bekend bij het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en is geen geregistreerde stichting. Zij hebben bovendien geen vergunning van de gemeente Loon op Zand gekregen om huis-aan-huis ansichtkaarten te verkopen. Het is niet duidelijk of de opbrengst van de verkoop van deze ansichtkaarten ook daadwerkelijk naar een goed doel gaat. Wanneer dit soort lieden bij u aan de deur komen, vraag dan naar een vergunning van de gemeente en een certificaat van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Deze twee documenten zijn verplicht bij een dergelijke actie. In Gorinchem zijn soortgelijke gevallen bekend van illegale huis-aan-huis verkoop van ansichtkaarten voor de stichting Kinderzorg / Juntos.

Team Gilze en Rijen:

Politie arresteert winkeldief
Op dinsdagochtend 30 jul 2002 vond een winkeldiefstal plaats in een supermarkt aan de Hoofdstraat te Rijen. De verdachte wist echter te ontkomen in een auto, met achterlating van de ontvreemde goederen (scheermesjes en wasmiddelen). In Dongen wist de politie de man toch nog aan te houden. Het betrof een 22-jarige man uit Sprang-Capelle. De auto waarin de man reed bleek tevens ontvreemd te zijn afgelopen maandag te Waalwijk.
De man is in verzekering gesteld en ingesloten. De politie heeft deze zaak nog in onderzoek.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Aircos gestolen
Op 29 juli 2002 bleek dat men ingebroken had in een bedrijf aan de Keizersveer te Raamsdonk. Door de dader(s) werd een ruit aan de achterzijde vernield. Uit dat vertrek, direct bij die ruit, werden 2 airco's weg genomen. Tevens werd vanaf het dak de 2 bijbehorende moederunits gedemonteerd en weg genomen.

Team Waalwijk:

Straatroof
WAALWIJK: Een 23-jarige inwoner van Eethen raakte maandagmiddag in het stadsparkje te Waalwijk in gesprek met een man. Na wat gekeuvel over ditjes en datjes liepen beiden door het stadspark waarbij het slachtoffer in de bosjes werd geduwd en de onbekende man zijn portemonnee met bankpasjes en een geldbedrag van 200,- uit zijn broekzak rolde. De dader, een blanke man met sproeten; ongeveer 27 jaar, reed weg op een bruine damesfiets.

Man opgepakt voor het vernielen van ruiten
WAALWIJK: In de nacht van 30 juli 2002 kreeg de politie melding van het feit dat een man aan Maylaan een ruit aan het vernielen was met een steen. Kort daarvoor had hij ook al twee ruiten aan de Burgemeester Verwielstraat vernield. De man is door de politie op heterdaad aangehouden. Het gaat om een 42-jarige inwoner van Waalwijk. De man heeft op 22 juli jl.
ook al een tiental ruiten vernield. Het motief van de man is onbekend. Vermoedelijk verkeerde de man in geestelijke nood.