Gemeente Hilversum

Staatssecretaris Drs. M. Rutte bezoekt Sociale Zaken

Op dinsdag 30 juli 2002 heeft de heer M. Rutte, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een bezoek gebracht aan Sociale Zaken Hilversum en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) . De nieuwe staatssecretaris wilde kennismaken met de Hilversumse wijze van uitvoering van de sociale wetgeving.

In het bijzonder ging zijn aandacht uit naar twee onderwerpen waarmee Sociale Zaken Hilversum positief is opgevallen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namelijk de regionale samenwerking en de deelname aan het landelijke Kennisbank Implementatie Project (KIP). De gemeente Hilversum participeert hierin samen met vijf andere gemeenten. Uitgangspunt is dat de handhaving een vast onderdeel is van de dagelijkse bedrijfsvoering, vanaf het eerste contact tussen klant en Sociale Zaken. Daarmee staat Hilversum model als best practice gemeente.

Het succes rond handhaving hangt rechtstreeks samen met het verandertraject Niemand aan de Kant waarvan sociale zaken er nu circa anderhalf van de in totaal benodigde vier jaar achter de rug heeft.

Medewerkers van het CWI en Sociale Zaken Hilversum lieten de staatssecretaris de dagelijkse praktijk zien van het gehele proces vanaf het eerste intakegesprek tot en met de eindcontrole. Na afloop heeft staatssecretaris Rutte persoonlijk kennisgemaakt met de Hilversumse wethouder voor Sociale Zaken en arbeidsvoorziening, Patrick van den Brink.

Datum bericht: 31 juli 2002