Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business marktonderzoek & marketingadvies

A NEED TO KNOW
COMPANY(TM)

Business Alignment Monitor: Heliviews online kennisdatabase van trends per sector

In deze economisch turbulente tijd kan het management van het bedrijfs- en instellingswezen er niet langer omheen. Er moet meer gedegen inzicht verkregen worden in de mogelijkheden die Informatietechnologie (ICT) ons biedt. Het management zal de moed moeten hebben ingrijpende stappen te zetten. Traditionele handelsmodellen moeten heroverwogen worden, en er zal afscheid genomen moeten worden van partners waarmee jarenlang zaken werd gedaan. Door de steeds verder toenemende online klantencommunicatie moet het business model van de toekomst in detail beschreven worden. Daarnaast moet ook kritisch overwogen worden welke producten en diensten in de toekomst aan de markt aangeboden zullen worden. Heliview stelt dat in het kader van branchevervaging, de productportfolio's van bedrijven sterker dan ooit tevoren zullen veranderen.

ICT-expertise onontbeerlijk
ICT-afdelingen zullen een verandering moeten ondergaan van cost- naar profitcenter. Een management met ICT-expertise is daarom een eerste vereiste. De ICT-strategie zal steeds vaker bepalend worden voor de toekomstige bedrijfsstrategie. Daarom dient het ICT-management getraind te worden in businessvaardigheden. Door kennisopbouw van de primaire bedrijfsprocessen van de toekomst zal het ICT-management pro-actief kunnen zijn.

ICT-leveranciers geen strategisch partner
ICT-leveranciers zeggen al jaren dat ze strategisch partner van de klant willen zijn. In de praktijk is dit echter niet zo. Nog steeds richten ICT-leveranciers zich te sterk op de verkoop van producten en ontbreekt het hen aan kennis omtrent de primaire bedrijfsprocessen van de klant en het speelveld waarin deze zich beweegt.

Verticalisering
De laatste jaren bestaat er binnen de aanbodzijde van de markt een sterke trend tot verticalisering. Steeds vaker worden accountteams verticaal ingezet. In de praktijk blijkt echter dat de kennis omtrent deze verticals nog veel te wensen over laat.

Heliviews Business Alignment Monitor
Heliview wil de lacunes in deze kennis aanvullen met de Business Alignment Monitor. Aandachtsgebieden zijn de branches Gezondheidszorg; Overheid; Finance, Industrie, Handel, en Transport en Logistiek. Genoemde branches worden op een drietal gebieden in kaart gebracht, te weten: business trends binnen de sector; ICT-trends binnen de sector en belangrijkste ICT-vendors.

Met deze online kennisdatabase geeft Heliview een doorlopend actueel overzicht van zowel vraag als aanbod van de trends per sector.

Informatie wordt per branche in verschillende modules gepresenteerd
* Brancheanalyse, waarin aandacht is voor de markt, de segmenten, de business ontwikkelingen en de belangrijkste ICT ontwikkelingen;
* ICT-Marktcijfers geeft u een overzicht van de belangrijkste feiten en cijfers per onderwerp en per branche;

* Overzicht van belangrijkste evenementen;
* Dagelijks nieuws over de branche en belangrijke ICT-trends;
* Achtergrondinformatie in de vorm van White Papers van diverse onderzoeksbureaus.

Bekijk de preview op onze website: www.heliview.nl/bam.

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden. Heliview voert regelmatig onderzoeken uit op het gebied van (elektronisch) bankieren, zowel onder consumenten als onder zakelijke gebruikers.

Voor meer informatie over de Business Alignment Monitor kunt u contact opnemen met: Barbara Maarschalkerweerd, tel.: 076-5484000.