Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 juli 2002


Leren jassen buitgemaakt bij snelkraak Katwijk
De politie stelde woensdag 31 juli rond 01.40 uur een onderzoek in bij een winkel in leren jassen aan de Hoorneslaan. Onbekenden hadden daar een ruit van de winkel ingegooid en haalden binnen tussen de vijftig en zestig leren jassen van de rekken. De jassen werden vervolgens in een gereedstaande auto geladen. De snelkrakers vertrokken er vervolgens mee. Het onderzoek van de politie heeft tot op heden nog geen resultaat opgeleverd. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Katwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Verdachten van diefstal aangehouden Alphen aan den Rijn
De politie heeft op dinsdagmiddag 30 juli een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 18-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf aan de Van Boetzelaerstraat eerder die middag. De twee liepen omstreeks 14.30 uur de zaak binnen waarna één van hen met een medewerkster sprak. De andere stond op dat moment bij de balie. De medewerkster die de twee niet vertrouwde hield hen in de gaten maar kon niet voorkomen dat de twee er uiteindelijk met een fooienpot vandoor gingen. Aan de hand van de opgegeven signalementen kon de politie de twee jongens in de omgeving aanhouden.

Auto brandt uit Nieuwerkerk aan den IJssel
Vermoedelijk door een technisch mankement brandde op dinsdag 30 juli rond 14.30 uur een auto uit op de Rijksweg A20. De automobilist, een 53-jarige man uit Zeist, bemerkte onder het rijden een brandlucht. Nadat hij zijn auto aan de kant van de weg had gezet en de motorkap opende sloegen de vlammen er uit. De brandweer moest terplaatse komen om het vuur te doven.

Politie houdt brandstichter aan Moordrecht
De politie hield op dinsdag 30 juli rond 17.25 uur aan de Tuin van Bier een 56-jarige vrouw uit Moordrecht aan. Zij werd er van verdacht kort daarvoor een auto van de buren in de brand te hebben gestoken. Haar plan had zij kort voor haar brandstichting telefonisch bij de politie aangekondigd. De brandweer moest ter plaatse komen om het vuur te blussen. De auto liep flinke schade op. De politie doet onderzoek naar wat de vrouw bewoog om de auto in brand te steken. De verdachte is in verzekering gesteld.

Inbraak in woningen Gouda
Op dinsdagmiddag 30 juli werd ingebroken in twee woningen an de Graaf Hendrikstraat. In beide gevallen werd een deur ingetrapt. Uit de woningen is geld, een digitale fotocamera en autosleutels gestolen. Een dag eerder, in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juli werd er ingebroken in een flatwoning aan de Karnemelksloot. In dit geval werd een keukenraam opengebroken. Uit deze woning wordt een geldbedrag vermist.


(Vanaf vanmiddag, woensdag 31 juli, ben ik voor vier weken met vakantie. Collega's van bureau Communicatie nemen vanaf deze middag de persdienst van mij over. Op maandag 2 september begin ik weer. Ik wens u verder een prettige vakantie toe! Groeten, Yvette Verboon.)