Consortium onder leiding van De Merwede Group en Lehman Brothers Real Estate Partners is voornemens de aanbiedingstermijn voor aandelen Uni-Invest N.V. op 17 september 2002 open te stellen


· Due diligence onderzoek verloopt naar tevredenheid en zal naar verwachting eind augustus 2002 afgerond worden

· Publicatie van het biedingsbericht en begin van de aanbiedingstermijn zal op of voor 17 september 2002 zijn

· De Directie en Raad van Commissarissen van Uni-Invest, De Merwede Group en Lehman Brothers Real Estate Partners blijven het voorgenomen Bod volledig ondersteunen
Amsterdam, 31 juli 2002, Het consortium onder leiding van De Merwede Group en Lehman Brothers Real Estate Partners (het "Consortium") is voornemens de aanbiedingstermijn voor al het geplaatste en uitstaande gewone aandelenkapitaal van Uni-Invest N.V. ("Uni-Invest") op of voor 17 september 2002 open te stellen. In vervolg op het gezamenlijke persbericht van het Consortium en Uni-Invest van 1 juli 2002 betreffende het voornemen van het Consortium om een vriendelijk bod van EUR 12,75 per aandeel Uni-Invest in contanten uit te brengen (het "Bod"), bevestigen het Consortium en Uni-Invest dat het due diligence onderzoek conform de voorwaarden van de overeenkomst tussen het Consortium en Uni-Invest verloopt. Vanwege het grote aantal en de geografische spreiding van Uni-Invest's vastgoedobjecten en de vakantieperiode, is het de verwachting dat het due diligence onderzoek eind augustus 2002 zal zijn afgerond.

De verwachting is dan ook dat het biedingsbericht met daarin de voorwaarden van het voorgenomen Bod beschikbaar zal zijn op of voor 17 september 2002, waarna de aanbiedingstermijn zal aanvangen. Kort na de publicatie van het biedingsbericht zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Uni-Invest plaatsvinden.

De Raad van Commissarissen en de Directie van Uni-Invest blijven het voorgenomen Bod volledig ondersteunen en zullen het aanbevelen aan de aandeelhouders wanneer het wordt uitgebracht. Zij zijn ervan overtuigd dat het Bod in contanten de aandeelhouders nu de mogelijkheid biedt om een aantrekkelijk rendement op hun investering in Uni-Invest te realiseren, gelet op het huidige klimaat van de Nederlandse vastgoedmarkt. De Raad van Commissarissen en de Directie van Uni-Invest hebben Fortis Bank Investment Banking een fairness opinie gevraagd met betrekking tot het Bod.

Zoals aangekondigd in het persbericht van 1 juli 2002 is het Consortium overeengekomen de beschermingsconstructies van Uni-Invest te verwerven voor EUR 55 miljoen, inclusief alle 50 prioriteitsaandelen en de zogenaamde "Golden Parachute".

Het voorgenomen Bod zal afhankelijk zijn van een aantal voorwaarden, waaronder de succesvolle afronding van het due diligence onderzoek. Indien het Bod wordt uitgebracht, zal het gestand worden gedaan onder meer onder de voorwaarde dat ten minste 90% van het uitstaande aandelenkapitaal van Uni-Invest is aangeboden. In het geval het Bod gestand wordt gedaan, zal betaling van de aangeboden aandelen medio oktober 2002 plaatsvinden.

Profielen

Uni-Invest
Uni-Invest is een beursgenoteerde vastgoedonderneming die uitsluitend investeert in Nederlands vastgoed en is sinds 1924 genoteerd aan Euronext Amsterdam. De onderneming, met haar zusterbedrijven, bezit een vastgoedportefeuille ter waarde van circa EUR 1,8 miljard en een eigen vermogen van ongeveer EUR 900 miljoen.

De Merwede Group
De Merwede Group ("Merwede") is een private Nederlandse vastgoedonderneming, met een vooraanstaande positie in de Nederlandse markt.

Merwede heeft, tezamen met haar joint ventures, een balanstotaal van circa EUR 750 miljoen en een totaal eigen vermogen van meer dan EUR 300 miljoen. De vastgoedportefeuille bestaat grotendeels uit zogenaamde A-1 objecten. De portefeuille omvat voornamelijk winkels, kantoren en woningen gelegen in de Randstad.

Een van de meest bekende beleggingen van De Merwede Group is de Euromast in Rotterdam. Samen met het aan Euronext Amsterdam genoteerde Ballast Nedam heeft Merwede een plan ontwikkeld om het gebied rondom de Euromast te herontwikkelen tot een hoogstaand woon-, werk- en leisuregebied. Hoogtepunt in het plan is een superhoogbouw toren van meer dan tweemaal de hoogte van de Euromast.

Lehman Brothers Real Estate Partners
Lehman Brothers Real Estate Partners ("LBREP") is een investeringsfonds met een waarde van USD 1,6 miljard, dat investeert in vastgoed in Europa en Noord-Amerika. Investeerders zijn enkele van de grootste instituten ter wereld, een selecte groep van vermogende particulieren en Lehman Brothers en haar medewerkers. LBREP investeert in vastgoedobjecten, joint ventures, hypotheekbelangen en investeringen in vermogens- en schuldinstrumenten van particuliere en publieke vastgoed- en serviceondernemingen.

In Europa wordt LBREP gemanaged door een toegewijd team van 15 voornamelijk Europese professionals, die een uitgebreide ervaring hebben op het gebied van vastgoedinvesteringen en heeft recentelijk geparticipeerd in enkele van de belangrijkste vastgoedinvesteringen in Europa, waaronder de public-to-private transactie van Burford Holdings met een waarde GBP 920 miljoen, de aankoop van de Swisscom vastgoedportfolio door WTF Holdings voor CHF 1,28 miljard en de acquisitie van Haslemere N.V. door het Brack Capital Consortium.

Deze aankondiging is een publieke aankondiging zoals bedoeld in artikel 9g onder 1c van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995.

Voor nadere informatie:

Uni-Invest

Richard Stolle tel: 020 - 607 7435
fax: 020 - 607 7440

De Merwede Group

Jan-Dirk T. Paarlberg tel: 0346 - 581581
fax: 0346 - 581580

Lehman Brothers Corporate Communications

Jessica Shepherd-Smith tel : +44 20-7260 1923
fax: +44 20-7260 1304