Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT Op dinsdag 30 juli werd omstreeks 06.20 uur door getuigen gezien dat er ingebroken werd in geparkeerde auto`s in de Koolstraat. Toen de politie in de straat kwam, zagen de agenten een verdachte man hard weglopen. Na een korte achtervolging kon de verdachte, een 37-jarige inwoner van Utrecht, op de Azaleastraat worden aangehouden. In de Koolstraat trof de politie een aantal opengebroken auto`s aan en een aantal tassen met daarin o.a. autoradio`s en andere goederen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de aangetroffen goederen. De verdachte werd ingesloten aan het bureau.

Aanhangwagenactie

UTRECHT Op dinsdag 30 juli werd door de politie van district Marco Polo een actie op aanhangwagens en caravans uitgevoerd. Ingevolge de A.P.V. is het niet toegestaan om aanhangwagens en caravans langer dan 3 dagen op de openbare weg te laten staan. De eigenaren van de gekentekende voertuigen waren in een eerder stadium al aangeschreven hun voertuig te verwijderen. Door de politie werden in samenwerking met een bergingsbedrijf 13 aanhangwagens weggehaald van de openbare weg en naar een opslagplaats gebracht. De actie werd uitgevoerd in de Rivierenwijk, Dichterswijk en op het Kanaleneiland.

Verdachte in gestolen auto aangehouden

UTRECHT Surveillerende agenten zagen op dinsdag 30 juli op de Einsteindreef een personenauto voor een verkeerslicht staan waarvan men wist dat deze auto eerder deze week was gestolen. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie hem wilde controleren ging hij er vandoor met de auto. Na een korte achtervolging trof de politie de bedoelde auto aan op de Muylenborchdreef. De bestuurder werd in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Het bleek een 17-jarige inwoner van Utrecht te zijn die ook nog werd gezocht voor mogelijke andere diefstallen. Hij werd in verzekering gesteld.

Fietster geschept

UTRECHT Op dinsdag 30 juli vond een aanrijding plaats op de kruising Maliebaan met de Nachtegaalstraat. Een fietster, personalia onbekend, negeerde vermoedelijk het rode verkeerslicht op voornoemde kruising. Een 42-jarige inwoner van `s Gravenhage die over de Maliebaan de kruising opreed met zijn personenauto, kon een aanrijding niet meer voorkomen met de fietster. Zij werd geschept en kwam via de voorruit en motorkap op het wegdek terecht. Het slachtoffer werd met been- en hoofdletsel overgebracht naar het U.M.C..

Jongetje verdronken
UTRECHT Op dinsdag 30 juli werd de politie omstreeks 17.00 uur gestuurd naar het recreatiegebied Strijkviertel. Uit de plas was een 4-jarig jongetje gehaald die in een onbewaakt ogenblik aan de aandacht van zijn ouders was ontsnapt en te water was geraakt. Het kindje werd gereanimeerd en naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis bleek het kindje te zijn overleden.