Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 31-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Kind te water
ALMERE - Een 6-jarig jongetje uit Almere is dinsdagmiddag naar het AMC in Amsterdam gebracht per GGD-ambulance. Het kind speelde met andere kinderen in het water op een opblaasbare band, maar verdween onder water. De moeder sloeg alarm. Korte tijd later is het kind door omstanders en duikers van de brandweer uit het water gehaald en gereanimeerd. De toestand van het kind is kritiek.

Aanhouding na vernieling
EMMELOORD - Na melding van vernieling van ruiten van een pand aan de Boei is dindsdagavond een 23-jarige man uit Emmeloord aangehouden. Aangezien de man eerder ruiten had vernield, is hij overgebracht naar het bureau voor verhoor. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met letsel
EMMELOORD - Bij een aanrijding tussen een bromfiets en een auto op de Europalaan is dinsdagavond een 17-jarige bromfietster uit Marknesse gewond geraakt. De vrouw haalde de 45-jarige automobilist uit Emmeloord in op het moment dat hij linksaf sloeg. Na controle konden beiden hun weg vervolgen.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD - Een 41-jarige automobilist uit Perth (Australië) is dinsdagavond aangehouden op de Vleetweg. De man was na een ruzie weggereden van de camping en was tegen een schrikhek gereden. Aan het bureau blies hij 815 ug/l (1.85 promille). Hij is ingesloten ter ontnuchtering en krijgt een dagvaarding.