Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Nudisten gewaarschuwd

VIANEN Op dinsdag 30 juli heeft de politie waarschuwend opgetreden tegen mensen die een egaal bruine kleur over hun gehele lichaam wilden hebben.

Politiemensen hielden toezicht bij de recreatieplas aan de Middelwaard. Daarbij kregen zij rond 12.00 uur van meerdere recreanten klachten over een viertal personen dat zich bloot ophield in het hoge riet langs de waterkant. De politiemensen hebben het viertal, drie mannen en een vrouw, aangesproken en hen verzocht hun badkleding aan te trekken. Aan dit verzoek werd tot tevredenheid van vele badgasten voldaan.

Rood lampje

HOUTEN Op dinsdag 30 juli is een auto op een carpoolplaats geheel uitgebrand.

Rond 12.50 uur reed een 35-jarige automobiliste uit Houten met haar auto over de Rijksweg A27 en nam de afslag Houten. Daarbij zag zij dat een rood lampje in het dashboard brandde en stopte zij op de carpoolplaats aan De Staart. Daar sloegen opeens de vlammen onder de motorkap vandaan. Een aantal omstanders trachtten de brand onder controle te krijgen, maar dat lukte niet. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.

Enkele op de carpoolplaats geparkeerde auto`s liepen door de hitte van de brand lichte schade op. Het bleef daarbij beperkt tot gesmolten bumpers en schroeiplekken.

1000,- vergeten

NIEUWEGEIN Op dinsdag 30 juli deed een vrouw aangifte van het feit dat zij op donderdag 25 juli 1000,- was vergeten.

De vrouw pinde op donderdag 25 juli rond 16.00 uur bij een bank aan de Nedereindseweg een bedrag van 1000,-. Vervolgens ging zij de bank zelf binnen en constateerde daar dat ze het geld niet uit de automaat had gepakt. Zij liep terug naar de automaat en zag dat daar inmiddels een man geld stond te pinnen. Zij heeft vervolgens een medewerkster van de bank verteld wat er was gebeurd. De medewerkster antwoordde daarop dat het geld door de automaat kon zijn ingeslikt, dat gebeurd namelijk als het te lang niet wordt uitgenomen. Een andere mogelijkheid zou zijn dat degene die na de vrouw geld wilde pinnen, het nog uit de automaat stekende geld heeft gepakt. Bij het later controleren van de geldautomaat bleek dat het geld niet was ingeslikt. Degene die het bedrag uit de automaat heeft weggenomen, kan worden vervolgd voor de verduistering van de 1000,-.