Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Inbreker aangehouden

MIJDRECHT Op dinsdag 30 juli is een man voor een inbraak in een caravan aangehouden.

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juli ontdekte een 55-jarige Amsterdamse bewoner van een caravan op een camping aan de Molenland dat er meerdere goederen uit zijn caravan waren gestolen. Hij vermiste in ieder geval enige sieraden. Hij besloot in de loop van de dag te kijken wat er precies was weggenomen en verliet aan het begin van de ochtend zijn caravan.

Rond 11.15 uur kwam hij bij zijn caravan terug. Daarbij zag hij dat een man over het scheidingshek bij zijn caravan klom. Hij sprak de man aan en die bekende de diefstal van de bovengenoemde sieraden en bleek tevens een GSM en muntgeld uit de caravan te hebben gestolen.

De verdachte, een 20-jarige man uit Mijdrecht, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Baby valt

HEKENDORP Op dinsdag 30 juli is een half jaar oude baby gewond geraakt doordat hij uit zijn maxicosie viel.

Rond 15.00 uur liep een echtpaar uit Duiven met hun drie kinderen op het terrein van een camping aan de Hekendorpsebuurt. De vader droeg de jongste, een half jaar oud jongetje, in een maxicosie. Toen de vader een trap bij de dijk opliep, viel het babytje uit zijn maxicosie. Vermoedelijk doordat hij niet goed vast zat.

Het jongetje viel met zijn hoofd op de stenen. Na de val ademde hij slecht en viel steeds weg. De GG & GD en de politie werden gewaarschuwd. Tijdens het onderzoek door de ambulancebroeders kwam hij wat bij en begon hard te huilen. Hij werd met een blauwe neus en een verwonding aan de linkerzijde van zijn hoofd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en mocht na onderzoek naar huis. De ouders kregen wel een wekadvies (regelmatig wakker maken en kijken of zijn reacties goed zijn) mee.

Zwart schaap

HARMELEN Op dinsdag 30 juli veranderde een schaap onvrijwillig van kleur.

Rond 17.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Groenendaal een schaap te water was geraakt. Ter plaatse constateerde een politieman inderdaad dat een schaap kennelijk tegen zijn zin in een sloot verbleef. De eigenaar van het dier bleek niet bereikbaar, waarop de politieman besloot zelf het dier op het droge te helpen. Weer op het droge bleek het schaap niet meer zijn beige, maar door de blubber uit de sloot inmiddels een ietwat zwarte teint te hebben gekregen. Ondanks dat was hij blij weer vaste grond onder zijn poten te hebben.

Hardleers

WOERDEN Op dinsdag 30 juli is een jongen twee keer voor dezelfde overtreding bekeurd.

In de middag zag een politieman een jongen rijden met een quad-bromfiets (vierwielige bromfiets o.a. geschikt om in het terrein te rijden). Hij controleerde de bestuurder. De uit Woerden afkomstige jongen bleek 15 jaar oud te zijn en mocht het voertuig dus in het geheel niet besturen. Hij kreeg daarvoor een bekeuring.

Later die middag zag de politieman dezelfde jongen weer op de quad rondrijden. De jongen kreeg weer een bekeuring met daarbij de toezegging dat als hij nogmaals rijdend op het voertuig zou worden aangetroffen, de quad in beslag zou worden genomen.