Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hulpverleners hebben behoefte aan kijkje in eigen keuken

Loosdrecht, 31 juli 2002 - Hulpverleners blijken in toenemende mate behoefte te hebben aan nieuws over de uitvoering van hun beroep. Dit concludeert 112TV na onderzoek onder zijn bezoekers op de nieuwssite www.112tv.nl.

112TV is een website voor personeel werkzaam bij onder andere brandweer, ambulance en politie en biedt een actueel en exclusief aanbod van video's en foto's van branden en ongevallen. Hierdoor kunnen hulpverleners zien hoe andere collega's te werk gaan bij calamiteiten.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 71 procent van de bezoekers werkzaam is bij de brandweer, politie of op de ambulance rijdt. "Dit betekent dat hulpverleners zeer geïnteresseerd zijn in werkzaamheden van andere collega's", concludeert Wilbert de Vries, directeur van 112TV.

"De nieuwssite van 112TV, met exclusieve video's en foto's, is hiervoor een uitgelezen medium. Hulpverleners kunnen op de filmpjes zien hoe collega's te werk gaan bij calamiteiten", licht De Vries toe.

De Vries illustreert dit aan de hand van een voorbeeld. "Op www.112tv.nl stond een video waarbij enkele brandweermannen rode helmen droegen bij het losknippen van een slachtoffer. "Hier heb ik veel vragen over gehad", aldus De Vries. "Het doel van het dragen van rode helmen in zo'n situatie is dat andere hulpverleners zien wie er zich met de bevrijding van het slachtoffer bezig houden. Niet veel later liet een brandweerkorps uit Limburg weten dergelijke helmen ook te hebben aangeschaft."

Volgens De Vries tonen de statistieken van de website aan dat steeds meer hulpverleners de website weten te vinden. "Sinds de start, zo'n twee jaar geleden, zijn de bezoekersaantallen omhoog geschoten. Vooral na de introductie van de vernieuwde site dit voorjaar zien we dat mensen terugkomen."

"Het feit dat meer dan zeventig procent van onze bezoekers ook echt werkzaam is als hulpverlener, is een goed teken. Uit reacties van bezoekers maken we op dat 112TV zeer gewaardeerd wordt. Dit terwijl andere websites juist ten onder gaan, dat geeft een tevreden gevoel", licht De Vries toe.

Het onderzoek onder de bezoekers is gehouden in de maand juli. In totaal hebben bijna zeshonderd bezoekers meegewerkt aan het onderzoek. In de toekomst zal 112TV de bezoekers vaker vragen naar hun interesses, zodat hierop nog beter kan worden ingespeeld.

OVER 112TV
112TV (www.112tv.nl) is een non-profit website voor hulpverleners en andere geïnteresseerden en laat op een integere manier exclusieve video's en foto's zien van onder andere branden en ongevallen. Daarnaast biedt 112TV bezoekers de mogelijkheid zich te abonneren op een nieuwsbrief, zodat deze op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws.

Aan 112TV werken meer dan tien gerenommeerde fotografen mee die hun foto's belangeloos ter beschikking stellen. 112TV is in 2000 opgericht door Wilbert de Vries.

OVER HET ONDERZOEK
OVER HET ONDERZOEK
In totaal hebben 584 mensen aan het onderzoek meegewerkt. Hiervan is 46 procent werkzaam bij de brandweer, vijftien procent werkt op de ambulance en tien procent bij de politie. De overige respondenten zijn werkzaam in de media (6 procent) of elders (23 procent). Noot voor de redactie (