Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 31/7/2002
Auteur: Rob Luijten

Gewond na aanrijding

TILBURG Een 36 jarige Tilburger raakte dinsdag gewond toen hij frontaal met zijn bromfiets op een geparkeerde auto reed. Het ongeval gebeurde op de Corellistraat rond de klok van 17.00 uur. Bij de aanrijding liep de bromfietser letsel aan een been op. De geparkeerde auto raakte beschadigd aan de voorzijde.

Hongerige winkeldief aangehouden

TILBURG Een 49 jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, werd dindagavond tegen 19.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij had namelijk in de Albert Heijn winkel aan de Jan Heijnstraat een slaatje en een bak ijs staan eten zonder dat hij daarvoor kon betalen. De man werd door een beveiligingsbeambte aangehouden en aan de politie overgedragen. Deze maakt proces-verbaal op.

Uitslaande brand

TILBURG De brandweer moest dinsdagavond om 20.50 uur uitrukken voor een uitslaande brand in een woning aan de Dr. Loovinkstraat. Op het moment dat politie en brandweer arriveerden was er niemand meer in de woning aanwezig. Bij een onderzoek naar de oorzaak van de brand bleek dat er op de zolder van de woning een hennepkwekerij in werking was geweest. Deze was vermoedelijk de oorzaak van de brand doordat er kortsluiting was ontstaan. Door het elektriciteitsbedrijf werd ook geconstateerd dat stroom langs de meter om werd afgetapt. In de hennepkwekerij stonden op het moment van de brand 275 planten. Tegen de bewonder van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kan hij op een naheffing van de elektriciteitsrekening rekenen.

Met mes gedreigd, politie houdt verdachte aan.

OISTERWIJK De politie heeft rond middernacht een 27 jarige man aangehouden omdat hij met een mes had gedreigd. Beveiligingspersoneel van het AZC aan de Kievitsblekweg hadden de hulp van de politie ingeroepen na een handgemeen tussen enkele bewoners. De oorzaak van de schermutseling die de verdachte met twee andere bewoners had is niet duidelijk geworden. De politie onderzoekt de zaak nog nader.

Inbrekers op video

BERKEL-ENSCHOT Drie inbrekers die het gemunt hadden op goederen uit de AVIA tankshop aan de Durendaelweg zijn tijdens hun daad door de beveiligingscamera vastgelegd. Op de videobeelden is te zien dat de drie mannen de pompshop plunderen terwijl een vierde mogelijk op de uitkijk staat. Om binnen te komen sloegen zij de schuifpui aan diggelen. Tijdens de inbraak werden voornamelijk sloffen sigaretten weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak nog nader.