Ingezonden persbericht


Persbericht

31 juli 2002

TDK Systems adviseert bedrijven: 'B-Informed' over voordelen Bluetooth

~ onderzoek naar Bluetooth ROI vormt eerste fase van initiatief dat moet leiden tot meer kennis van draadloos werken ~

TDK Systems Europe introduceert een informatieprogramma, genaamd 'B-Informed', dat gericht is op het opleiden van bedrijven op het gebied van kostenbesparingen die gerelateerd kunnen worden aan draadloos werken.

De 'B-Informed' portal zal artikelen, white papers en case studies bieden, die opkomende technologieën en standaarden bespreken en illustreren hoe draadloze oplossingen geïmplementeerd kunnen worden in een bedrijfsomgeving.

Om de introductie van 'B-Informed' kracht bij te zetten heeft TDK Systems, in samenwerking met onderzoeks- en uitgeversgroep UNWIRED, een rapport uitgebracht over de zakelijke- en kostenvoordelen die de Bluetooth technologie biedt. Het rapport onderzoekt de Bluetooth 'killer applicaties', het privé- en zakelijk gebruik van deze technologie en de verkregen return on investment. Daarnaast bevat het rapport ook case study scenario's over hoe het gebruik van Bluetooth heeft geleid tot kostenbesparingen in het MKB, grotere- en internationale bedrijven.

"We bereiken een scheiding op het draadloze gebied," zei Derrick Emeka, head of marketing van TDK Systems. "De meeste mensen zijn op de hoogte van het potentieel van de technologie, maar bedrijven moeten nog steeds overtuigd worden van hetgeen het hen op praktisch gebied kan bieden. Met B-Informed willen we tegemoet komen aan deze twijfels en bezorgdheid, door ervoor te zorgen dat organisaties vragen kunnen stellen en relevante informatie kunnen aanvragen. Op basis van deze informatie kunnen bedrijven berekenen wat de invloed van draadloze technologieën kan zijn op hun eindresultaat."

"Dit eerste Bluetooth-rapport geeft een indruk van wat wij in de toekomst van plan zijn te bieden, zoals statistieken, voorbeelden en de onderbouwing van de stijgende productiviteit, flexibiliteit en kostenbesparingen waar draadloos werken voor kan zorgen."

Het volledige rapport over de zakelijke voordelen van Bluetooth kan voor 1570 Euro aangeschaft worden via education@tdksystems.com. B-Informed is toegankelijk via www.tdksystems.com. De huidige informatiekanalen omvatten 'Business Source', een kanaal dat informatie bevat over ROI, 'Candid Technology', een kanaal dat technische artikelen en briefings bevat en het kanaal 'Application Insight' dat praktijkgerichte case studies biedt.

(343 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com