Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 31-07-2002
Berichten van dinsdag op woensdag
Martin Panman 0592-383211

Noodweer

DRENTHE Al hoewel het op een aantal plaatsen in Drenthe flink te keer is gegaan, zijn er nergens grote problemen ontstaan. Het bleef bij wat takken op de weg, een enkele omgewaaide boom en tijdelijk wateroverlast.

In Assen sloeg de bliksem in in een schoorsteen van een woning aan de Derkingehof. De brokstukken lagen om de gehele woning. Op de schoorsteen lag een betonnen plaat. Omdat dit gevaar opleverde probeerde de brandweer de plaat te verwijderen. Dit lukte niet. Een kraan bracht uitkomst.

Bromfietser verleent geen voorrang

RODEN Een 17 jarige bromfietsbestuurster uit Groningen en haar passagier, een 16 jarige uit Groningen werden dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Hullenweg in Roden. De bromfietsbestuurster verleende op de T kruising Hullenweg en Stinsenweg geen voorrang aan een 26 jarige bestuurder van een personenauto, afkomstig uit Roden. De bromfiets raakte de zijkant van de auto en viel, waarbij beide dames gewond raakten. Ambulance medewerkers verleenden eerste hulp.

Onderinvloed

WESTERBORK Vannacht controleerden politiemensen op de Beilerstraat een automobilist uit Naarden. De blaasproef wees uit dat hij alcohol had gebruikt. Hij werd aangehouden en op het politiebureau wees de ademanalyse 330 µgl aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

VLEDDER Vannacht zag de politie een auto rijden op de Meulhoek. De bestuurder werd gecontroleerd en de blaastest wees uit dat hij alcohol had gebruikt. De man moest mee naar het bureau. Daar wees de ademanalyse 6
00 µgl aan. De man verklaarde dat hij een dronken kameraad wilde ophalen. Met een proces-verbaal en een ingevorderd rijbewijs kon hij zijn weg zonder auto vervolgen.

HOOGEVEEN In Hoogeveen wilde de politie dinsdagavond een automobilist controleren. Na een stopteken ging de man er echter vandoor. Op de Jan Dekkerstraat kon de 36 bestuurder uit Hoogeveen worden aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar moest hij blazen vanwege alcohol gebruik.
De analyse wees 1090 µgl aan. Tevens bleek dat de man geen rijbewijs had, reed tijdens een ontzegging en de auto was niet verzekerd. Met een proces-verbaal kon hij weer vertrekken. Zijn auto is inbeslaggenomen.

Snelkraak

EMMEN In Emmen werd vannacht tegen 3.11 uur een steen door de ruit van een winkel aan de Hoofdstraat gegooid. Door het gat klom een inbreker naar binnen en nam een aantal gouden sieraden mee. De eigenaar van de winkel deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Wel eten niet betalen

MEPPEL In een restaurant aan de Stationsweg in Meppel zat een uit Rotterdam afkomstige 25 jarige man die zijn rekening niet wilde betalen. Volgens hem smaakte het eten niet en daarom was er geen noodzaak om de ruim 16 euro te betalen. Tevens bleek dat de man geen geld bij zich had. Wat hij wel bij zich had was een dagvaarding. Gisteren had hij namelijk hetzelfde feit ook al gepleegd. De Rotterdammer is aangehouden en op het politiebureau verklaarde hij meestel ging eten in restaurants zonder te betalen. Door te zeggen dat het eten niet smaakt probeert hij onder de rekening uit te komen. Met een 2e dagvaarding kon de man vertrekken.