Samsung

Samsung Electronics Benelux kiest Danzas als logistiek dienstverlener

Samsung Electronics Benelux biedt dealers nóg betere dienstverlening aan
31 Jul 2002

Rijswijk, 31 juli 2002 Vandaag heeft Samsung Electronics Benelux een driejarig contract afgesloten met logistiek dienstverlener Danzas. Samsung verwacht met Danzas als partner de logistieke organisatie te optimaliseren en daarmee de dienstverlening aan het dealernetwerk structureel verder te verbeteren. De bestellingen die dealers in de Benelux bij Samsung Electronics plaatsen, zullen vanaf 1 augustus aanstaande door Danzas worden klaargemaakt voor verzending. Van Gend & Loos Euro Express verzorgt de distributie van de bestellingen in Nederland, Speedpack is de vervoerder in België.

Wij hechten grote waarde aan een optimale logistieke organisatie en een overeenkomstige dienstverlening aan onze zakelijke partners, aldus Frans Hulshof, Vice President van Samsung Electronics Benelux. Met Danzas kunnen wij de servicegraad aan onze dealers nóg verder vergroten.
Danzas is verheugd met Samsung Electronics Benelux als nieuwe opdrachtgever. Wij waarderen het dat Samsung, een onderneming van wereldformaat, voor ons als logistiek dienstverlener heeft gekozen, aldus Karel van Ellinkhuizen, Regio directeur van Danzas. Wij nemen graag de verantwoordelijkheid op ons dat zorgvuldig met de zendingen van Samsung wordt omgesprongen en dat ze tijdig op de plaats van bestemming zijn.

Voor Van Gend & Loos Euro Express is de overeenkomst met Samsung Electronics Benelux het bewijs dat de gekozen strategie voor de onderneming de juist is. Hans van Delft, Corporate Director Marketing & Sales: Samsung kiest voor een logistieke dienstverlener die een homogeen product kan aanbieden in de gehele Benelux. Dat kan Van Gend & Loos Euro Express als één van de weinige. Verder zijn onze chauffeurs als geen ander thuis in de winkelstraat. En dat is belangrijk, want zij zijn als het ware het visitekaartje van Samsung.

Danzas
Danzas is toonaangevend in logistieke dienstverlening. Als onderdeel van het wereldwijde netwerk van Deutsche Post World Net is Danzas marktleider in het business-to-business marktsegment. Danzas is sterk in het ontwikkelen van innovatieve maatwerk-oplossingen en biedt daadwerkelijk one-stop-shopping faciliteiten op het gebied van logistieke diensten. Danzas heeft haar hoofdkantoor in Basel en maakt deel uit van Deutsche Post World Net. Danzas Benelux telt circa 4.500 medewerkers. Voor een zeer uiteenlopend klantenbestand zorgt Danzas Benelux iedere dag vanaf ongeveer 70 strategische locaties voor warehousing en distributie (Solutions), wegvervoer (Eurocargo), lucht- en zeevracht (Intercontinental) en douane-expeditie (Eurocargo-Gerlach).

Van Gend & Loos Euro Express
Van Gend & Loos Euro Express Benelux is één van de toonaangevende partners in het Euro Express netwerk van Deutsche Post World Net en marktleider in de Benelux op het gebied van hoogwaardig vervoer van pakketten en pallets in de business-to-businessmarkt. Naast het systeemvervoer van pakketten en pallets dat van oudsher binnen Van Gend & Loos Euro Express plaatsvindt, kent het bedrijf een aantal business units, zoals Selektvracht, Correct Express/VOP Colli Service, CourierLine, Speedpack en Benelux International. Op het gebied van homedeliveries en mail is de business unit Selektvracht een belangrijke partner in de business-to-consumermarkt. Binnen het Europese netwerk vindt een nauwe samenwerking plaats met zusterbedrijven, zoals DHL en Danzas Eurocargo. Van Gend & Loos Euro Express verzorgt zendingen tot 24 ton door heel Europa voor zakelijke opdrachtgevers. Ruim twintigduizend kleine en grote klanten in de Benelux staan maandelijks garant voor vele miljoenen zendingen, nationaal én internationaal. Van Gend & Loos Euro Express richt zich daarbij vooral op diverse speerpuntbranches, zoals pharmaceuticals, consumentenelektronica, officesupplies, de doe-het-zelf-markt en sportkleding. Dankzij een state-of-the-art vervoerssysteem, een fijnmazig distributienetwerk en zon tienduizend goede opgeleide medewerkers kan Van Gend & Loos Euro Express tegemoet komen aan specifieke wensen van haar klanten.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl