NOS




---

NOS verwerft uitzendrechten alle Nederlandse clubs
31-07-2002

Nu recentelijk SC Heerenveen haar handtekening heeft gezet onder een 3-jarige verbintenis met de NOS, heeft Studio Sport de uitzendrechten verworven van alle Europese thuiswedstrijden van Nederlandse clubs in de UEFA Cup. NOS Studio Sport zal rechtstreeks verslag doen van de thuiswedstrijden van FC Utrecht, Vitesse en SC Heerenveen in de UEFA Cup. Voorts zal de NOS de verrichtingen van Ajax, PSV en Feyenoord in de UEFA Champions League live uitzenden. De duels zijn te zien op Nederland 2.

Feyenoord moet zich nog wel plaatsen voor het hoofdtoernooi middels twee ontmoetingen met het Turkse Fenerbahce. Van beide ontmoetingen op 13 en 27 augustus aanstaande doet de NOS verslag. Mocht Feyenoord zich niet plaatsen voor de UEFA Champions League dan nemen de Rotterdammers automatisch deel aan de UEFA Cup. De NOS heeft ook voor die wedstrijden een contract met Feyenoord.

Indien Ajax en PSV in de eerste ronde van de UEFA Champions League als derde eindigen in hun poule, dan spelen zij vanaf dat moment verder in de UEFA Cup. De NOS heeft met beide clubs een overeenkomst om hun thuiswedstrijden in de UEFA Cup uit te zenden.


---