Ingezonden persbericht

Persbericht

31 juli 2002

ECONOCOM GROUP REALISEERT GECONSOLIDEERDE OMZET VAN 415 MILJOEN EURO IN EERSTE HALFJAAR 2002

Omzet daalt licht met 5% ten opzichte van 2001

Econocom Group, waartoe ook het succesvolle Econocom Nederland behoort, zag de geconsolideerde omzet in het eerste halfjaar van 2002 teruglopen tot 415 miljoen Euro. Dit is een lichte daling van 5% ten opzichte van dezelfde periode over 2001.

De cijfers zijn gebaseerd op parameters vergelijkbaar met die van het afgelopen jaar; in de organisatiestructuur hebben sindsdien geen veranderingen van betekenis plaatsgevonden.

De activiteiten op het gebied van Financial Services presteerden in het eerste halfjaar boven verwachting (+33%), terwijl die van Procurement Services sterk geleden hebben onder de stagnerende verkoop van IT-producten en netwerkapparatuur (-35%). Network Services-activiteiten toonden een lichte groei van 5%.

Het bedrijfsresultaat - vóór aftrek belastingen, bijzondere baten en afschrijving van goodwill - toont een winst van Euro 5,6 miljoen, een daling van 18% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2001.

Econocom Group voert momenteel een herstructureringsplan uit voor Procurement Services in Frankrijk, waarbij de logistieke outsourcing op een zelfde wijze wordt gestructureerd zoals in België reeds met succes het geval is.

Externe groeimogelijkheden om onze grote internationale klanten te kunnen bedienen, worden met voorzichtigheid bestudeerd, gelet op de kwetsbaarheid van de markten en de onzekere economische situatie.

De definitieve geconsolideerde halfjaarrekeningen worden afgesloten op 10 september 2002.

Noot voor de pers:

Het Econocom Group aandeel is genoteerd aan de Euronext Next Economy Index. E-mail contact: jean-philippe.roesch@econocom.fr
Meer informatie over Econocom Group is beschikbaar op de website : www.econocom.com

Voor meer informatie over Econocom Nederland kan men contact opnemen met algemeen directeur Michiel Struijk, telefoon 030-6358333 of via michiel.struijk@econocom.nl.

Over Econocom Group
Econocom is de grootste onafhankelijke leverancier op het gebied van IT-asset management in Europa. Econocom werd in 1974 in Frankrijk opgericht en is uitgegroeid tot een onderneming met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Spanje, Zwitserland, Engeland en de Verenigde Staten. Econocom is genoteerd aan de beurs van Brussel en sinds 2000 ook genoteerd aan de Parijse beurs. Met meer dan 2000 medewerkers biedt Econocom diensten op het gebied van ICT-infrastructuur: Financial Services (ICT Lease), Procurement Services en Network Services. Door haar uitgebreide kennis en ervaring in de ICT-wereld heeft Econocom zich de afgelopen 28 jaar bewezen als een gedegen gesprekspartner en adviseur.

Econocom Nederland BV
Kokermolen 11, 3994 DG Houten
Tel. 030 6358 333
Fax 030 6358 300
E-mail info.nl@econocom.nl
www.econocom.nl

Nederlands perscontact
Wisse Kommunikatie
Theo Snijders, 026 4431 523