Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

31-07-2002
Uit de besluitenlijst van burgemeester en wethouders, week 30 2002

Deze wekelijkse rubriek belicht de genomen besluiten tijdens de onlangs gehouden vergadering(en) van het college van burgemeester en wethouders. Per onderwerp wordt een korte toelichting gegeven. Op de openbaarmaking van collegebesluiten bestaan twee uitzonderingen en wel in die gevallen waar geheimhouding aan de orde is en/of waarbij het openbaar belang in het geding is.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Verslag van het extra portefeuillehoudersoverleg asielzoekers/statushouders d.d. 28 juni 2002
Het college heeft het verslag voor kennisgeving aangenomen.

Besluitenlijst Regioraad d.d. 20 juni 2002
Het college heeft de besluitenlijst voor kennisgeving aangenomen.

Notulen van de regioraadsvergadering d.d. 20 juni 2002 Het college heeft de notulen voor kennisgeving aangenomen.

Verslag portefeuillehoudersoverleg Gezondheidszorg c.a. d.d. 4 juli 2002
Het college heeft het verslag voor kennisgeving aangenomen.

Bouwen in afwijking welstandsadvies
Het college heeft besloten om het negatieve advies van de welstandscommissie voor de uitbreiding van een woning aan de ir. van Meelweg te Vessem niet over te nemen. Dit besluit is genomen omdat er in dit specifieke geval bijzondere omstandigheden aanwezig zijn, waardoor het niet rechtvaardig is om het advies van de commissie over te nemen.

Voortgang StructuurvisiePlus
Het college legt een memo over de voortgang van de StuctuurvisiePlus voor aan de commissie Ruimte in de vergadering van 26 augustus a.s. De StructuurvisiePlus is een gemeentelijke beleidsnota waarin het gemeentebestuur haar integrale visie weergeeft voor de meest wenselijke ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente. De visie is richtinggevend voor de komende 10 tot 15 jaar en heeft als doel de ruimtelijke kwaliteiten van de gemeente te behouden en tegelijkertijd ook ruimte te bieden voor nieuwe duurzame ontwikkelingen. Dit alles in afstemming met het nationale, provinciale en eerder vastgestelde gemeentelijk beleid.

Reiniging vrijvervalriool 2002
Het college draagt het rioolreinigingsprogramma 2002 op aan de laagste inschrijver, de firma Van der Valk en De Groot BV, voor een totaalbedrag van 20.637,65, exclusief BTW.
Het afvoeren en verwerken van het rioolslib wordt aan dezelfde firma opgedragen voor de prijs van 47,50 per ton, exclusief BTW.