Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 31-07-2002 Persbericht district De Leijgraaf

AANGEHOUDEN VOOR BEZIT INBREKERSWERKTUIG

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op de Bosschebaan in hun woonplaats Uden twee mannen van 24 en 22 jaar oud aangehouden. Het tweetal reed op een bromfiets en de bestuurder droeg, ondanks de temperatuur van meer dan 20 graden, handschoenen. Ongeveer 3 meter vanaf de bromfiets trof de politie een breekijzer aan waarvan werd vermoed dat een van hen dit had weggegooid bij het zien van de politie. Bij verder onderzoek bleek in de kleding van een van de verdachten een schroevendraaier en een engelse sleutel aangetroffen. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt terzake het bezit van inbrekerswerktuig, strafbaar gesteld in de Algemene Politie Verordening.

INGESLOTEN WEGENS OPENSTAANDE GELDBOETES

Bij controle, afgelopen nacht op de Kastanjeweg in Uden, van een 26-jarige Eindhovense automobilist bleek dat de auto waarin hij reed niet APK was gekeurd, niet verzekerd was en dat het rijbewijs van de Eindhovenaar ongeldig verklaard was. Op het politiebureau bleek dat de man nog een drietal geldboetes (totaal 650 Euro) open had staan. Hij kon die niet direct betalen en daarom ingesloten.

VERNIELINGEN

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn aan een 15-tal aan de Amert in Veghel geparkeerd staande vrachtauto`s vernielingen aangericht. Dekzeilen waren opengesneden, emblemen weggehaald en met stiften waren bekladdingen aangebracht.