Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

VOORBEREIDINGEN KONINGIN WILHELMINA

BOULEVARD LATER VAN START

Tijdens een onlangs gevoerd overleg tussen de eigenaren van Hotels van Oranje en vertegenwoordigers van de gemeente bleek dat er nog geen volledige overeenstemming is bereikt over de gedetailleerde uitwerking van het basisontwerp voor de Koningin Wilhelmina Boulevard. Dit betekent dat de voor de voortgang noodzakelijke grondtransactie met de Hotels van Oranje momenteel geen doorgang kan vinden en de voorbereidende werkzaamheden voor de uitvoering tijdelijk moeten worden opgeschort.

Er is verschil van inzicht over de gewenste afmetingen van de "duintuinen", wat consequenties heeft voor het daar gesitueerde loopgebied en parkeerplaatsen, daarnaast is geen overeenstemming over het hoogteverschil tussen de rijbaan, het wandelgebied en de "duintuinen" en speelt de hoogte van de zogenaamde "zeereling" een rol.

Beide partijen zijn onaangenaam verrast dat de geschilpunten pas in deze fase naar voren komen en betreuren de vertraging die hierdoor ontstaat.

De geplande proefstroken met geselecteerde materialen en bestratingsmotieven ter plaatse van het Palaceplein zullen de komende weken wel worden aangebracht, met de verdere
voorbereidingswerkzaamheden wordt gewacht tot de uitkomsten van een vervolgoverleg bekent zijn.

In afwachting van dit vervolgoverleg met Hotels van Oranje, dat als gevolg van (geplande) vakanties van enkele sleutelfiguren medio september is gepland, zal de startdatum van de uitvoering, respectievelijk het gewijzigde ontwerp, opnieuw moeten worden vastgesteld.

Het opschorten van de voorbereidingswerkzaamheden heeft tot gevolg dat de startdatum voor de eerste fase, welke mei 2003 gereed zou zijn, niet meer kan worden gerealiseerd. Indien op korte termijn een goede oplossing wordt gevonden, hoeft de geplande einddatum (voorjaar 2004) niet in gevaar te komen.

Noordwijk, 25 juli 2002

AJZ/Communicatie, telefoon 071 3660206