Triodos Nederland


Acties 'Behoud de Groenregeling'

VBDO-actie
Het nieuwe kabinet heeft het voornemen om per 1 januari 2003 de heffingskorting voor maatschappelijk beleggen, waaronder het groen beleggen en het sociaal-ethisch beleggen, af te schaffen. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is het daar niet mee eens en gaat actie voeren voor het behoud van deze regelingen onder het motto 'Behoud de Groenregeling'. De VBDO voert deze actie omdat:


* De 'Groenregeling' een bijzonder succesvolle regeling is voor het realiseren van duurzame projecten;
* Het afschaffen van de heffingskorting 160.000 groene beleggers financieel dupeert;

* Biologische boeren, windenergieprojecten, natuurprojecten en projecten in ontwikkelingslanden worden gedupeerd.

Bent u het niet eens met de afschaffing van de Groenregeling? Ondersteun dan de actie van de VBDO via www.vbdo.nl. U kunt op deze website een formulier invullen. Al deze formulieren worden na Prinsjesdag aangeboden aan de verantwoordelijke bewindsvoerder van het nieuwe kabinet.

Een brief naar de staatssecretaris

Ook Triodos Bank doet haar uiterste best om het voornemen tot beperking van het fiscale voordeel van groen en sociaal-ethisch beleggen van tafel te krijgen. Dit is niet alleen in het belang van beleggers, maar ook in het belang van biologische landbouwbedrijven, duurzame energie en andere groene projecten in Nederland. Triodos Bank zal er tevens voor pleiten dat ingeval van onverhoopte uitvoering van het voornemen, tenminste een passende overgangsregeling getroffen wordt voor bestaande groene beleggers. Namens de gezamenlijke groenfondsen voert de Nederlandse Vereniging van Banken inmiddels gesprekken met de betrokken ministeries.

U kunt ons helpen bij onze lobby voor het behoud van de Groenregeling. Schrijf een brief naar de staatssecretaris van Financiën, dhr. S.R.A. van Eijck, en vermeld in deze brief dat u het niet eens bent met de afschaffing van de Groenregeling. U kunt uw brief sturen naar het Ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7, Postbus 20201, 2500 EE Den Haag.

Overheid als financieel risico
Ter informatie vindt u hier het artikel Overheid als financieel risico, gepubliceerd in het Financieel Dagblad van 10 juli 2002.