Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240 2350 CE Leiderdorp Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 3 augustus 2002

Man gedood in verkeersongeval, politie zoekt derde partij Rijnsaterwoude

Een 33-jarige automobilist uit Hellevoetsluis is zaterdagmorgen 3 augustus om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de N207. De man reed rond 05:30 uur als enige inzittende van een personenauto in de richting van Alphen aan den Rijn, toen hij ter hoogte van Rijnsaterwoude in botsing kwam met een Interliner van Connexxion die uit tegenovergestelde richting kwam. Bij de frontale botsing is het slachtoffer direct overleden.

Getuigen hebben verklaard dat een derde auto bij het ongeval betrokken was. Een witte personenauto zou met een riskante manoeuvre de lijnbus hebben ingehaald. De tegenligger heeft flink moeten remmen en kwam daarbij vermoedelijk op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. De bestuurder van de inhalende auto is doorgereden.

Van de 11 inzittenden van de Interliner raakten de chauffeur, een 44-jarige man uit Leimuiden, en nog 6 inzittenden gewond. Alle slachtoffers zijn met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Voor 4 inzittenden was geen onmiddellijke medische hulpverlening nodig.

Politie Hollands Midden vindt het van groot belang de identiteit te achterhalen van de bestuurder van de derde betrokken auto. Na het ongeval is direct kleur en type van deze auto doorgegeven aan alle politieauto's in de wijde omtrek, maar de auto is niet meer gezien. Het gaat om een witte Peugeot 309 van het oude type. Mensen die weten welke bestuurder in zo'n auto zaterdagmorgen over de N207 heeft gereden of menen andere informatie te hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht zich te melden via telefoonnummer (0900) 8844.

Ambulances, Brandweer Jacobswoude, Brandweer Ter Aar, Politie Kennemerland en Politie Hollands Midden hebben bij de afhandeling van het ongeval geassisteerd. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden voert een technisch onderzoek uit naar de toedracht van het ongeval. Samen met de informatie van getuigen moet de uitslag van dit onderzoek een zo compleet mogelijk beeld geven van hoe het ongeval is gebeurd.

De N207 is in verband met het ongeval vanaf 05:30 uur in beide richtingen afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. Omstreeks 10:00 uur is de weg weer voor het verkeer vrijgegeven.


Noot voor de redactie /