Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 3 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Nieuwe Pekela: krantenbezorgster valt
Een 54-jarige krantenbezorgster is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een val tijdens haar krantenronde. Hoe de vrouw kwam te vallen is onduidelijk. Ze liep rugletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Winschoten: poging autodiefstal
De politie heeft vrijdagnacht in een garagebox aan de Hoorntjesweg in Winschoten twee mannen in de leeftijd 36 en 43 jaar uit Nieuwe Pekela en Winschoten aangehouden. Een getuige meldde de politie dat beide mannen de garagebox waren binnengegaan terwijl ze daar geen toegang zouden hebben. Bij onderzoek troffen politieagenten beide mannen aan in een in de box gestalde bestelbus. Ze waren bezig de bedrading los te halen en door te verbinden. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau en later ingesloten. Nader onderzoek aan de Hoorntjesweg wees uit dat de verdachten vermoedelijk hebben geprobeerd meerdere autos open te breken of te stelen. Er werd in ieder geval nog een auto met geforceerd portier aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Zuidbroek: motorrijdster gewond
Bij een verkeersongeval op de Kerkstraat in Zuidbroek is vrijdagmorgen een 24-jarige motorrijdster uit Veendam gewond geraakt. De vrouw reed in de richting Muntendam en wilde ter hoogte van de kruising met De Vennen een in dezelfde richting rijdende auto inhalen. De bestuurder van deze auto, een 38-jarige man uit Siddeburen, sorteerde voor en wilde linksaf slaan. Op dat moment haalde de motorrijdster de auto in. Ze botste tegen de zijkant en kwam te vallen. Na door een arts te zijn onderzocht is de vrouw naar een ziekenhuis gebracht. Haar letsel is niet bekend. De motor van de vrouw is door een berger afgevoerd.

Zuidhorn: jonge automobilist
In de Wilhelminalaan in Zuidhorn heeft de politie vrijdagavond een 15-jarige jongen uit Zuidhorn aangehouden. De jongen werd na een tip rijdend in de auto van zijn op vakantie zijnde ouders aangetroffen in de Hoofdstraat. Aan de Wilhelminalaan kon de politie de knaap tot stoppen manen. De jongeman, die net boven het stuur van de auto kon uitkijken, werd meegenomen en na het opmaken van proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs heengezonden. De auto werd op het politiebureau veiliggesteld en wordt aan de ouders afgegeven.

Winsum: bromfietser gewond
Een 64-jarige man uit Pieterburen is vrijdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Wierdaweg in Winsum. De man reed en is vermoedelijk onwel geworden tengevolge waarvan hij tegen paaltje reed. Hij kwam te vallen en liep hoofd- en aangezichtsletsel op. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: jongeman aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan de Polluxstraat in Delfzijl een 17-jarige jongen aangehouden. De knaap kreeg bij thuiskomst om onduidelijke reden ruzie met zijn moeder en dreigde haar en zijn zus met een stok te slaan. De politie werd gewaarschuwd en tijdens een gesprek met de agenten schold de jongen deze uit. Hij is daarop aangehouden voor belediging en meegenomen naar het bureau. Hij voor verhoor ingesloten.

Appingedam: Fransman onder invloed
Een 22-jarige Franse automobilist uit Concarneau is vrijdagavond door de politie aangehouden op de Westersingel in Appingedam. Bij een verkeerscontrole bleek de Fransman te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte van 1.12 promille uit. In overleg met de Officier van Justitie werd de man een boete van 500 euro opgelegd. Hij kon die niet betalen en moest derhalve zijn auto bij de politie achterlaten. Na betaling zaterdagmorgen krijgt de Fransman zijn auto terug.

Baflo: atuomobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht in de Stationsstraat in Baflo een 29-jarige automobilist uit de gemeente De Marne aangehouden. De man bleek bij een politiecontrole 1.17 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Groningen: man vernielt raam slaaphuis
Aan de Eendrachtskade in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 56-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had in een slaaphuis ruzie gekregen met een andere gast en was daarna op straat gezet. Hij was hierover zo kwaad dat hij een raam van het slaaphuis vernielde om zo opnieuw binnen te komen. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten. Hij krijgt proces-verbaal voor vernieling.

Groningen: dief aangehouden
Een 21-jarige man uit Siddeburen overmeesterde vrijdagavond in de Schoolstraat een dief. De Siddebuurster was eerder op de avond in de muziekschool aan de Sint Jansstraat bestolen van een tas. Meerder bezoekers van de muziekschool hadden een man gezien die zich verdacht ophield in de buurt van de spullen van de man uit Siddeburen. De verdachte persoon werd later op de avond gesignaleerd in de Schoolstraat waarna de politie werd gewaarschuwd. In de tas van de verdachte werden spullen van de man uit Siddenburen aangetroffen. De verdachte, een 30-jarige man, woonplaats onbekend was in gezelschap van een 17-jarige man uit Groningen. Die bleek in het bezit te zijn van een bankpas op naam van de Siddebuurster. Beiden werden aangehouden en naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man en vrouw aangehouden
De politie heeft vrijdagavond aan de Kruissingel in Groningen een 46-jarige vrouw en een 47-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. De man zat op een terras van een restaurant en hinderde personeel en andere bezoekers door haard te schreeuwen en te zingen. Hem werd verzocht weg te gaan en na meerdere keren te zijn aangesproken voldeed de man daaraan. Hij werd door politiemensen bij de plantsoenvijver aangetroffen en was nog steeds erg luidruchtig. De man verkeerde zwaar onder invloed van drank en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Toen agenten de man wilden meenemen verscheen zijn vriendin ten tonele en belemmerde de politiemensen de verdachte mee te nemen. De vrouw schold de politiemensen uit en scheurde op een gegeven moment de kleding van een agente kapot. Daarop werd de vrouw aangehouden voor ambtsbelemmering. Ook zij werd meegenomen naar het bureau. Beide verdachte zijn na verhoor heengezonden. De man kreeg proces-verbaal voor openbare dronkenschap, de vrouw voor ambtsbelemmering.

Groningen: beroving
In de W.A. Scholtenstraat in Groningen werd vrijdagmiddag een 33-jarige man uit Groningen beroofd van zijn portemonnee. De man liep zijn geld te tellen en toen hij daarna zijn portemonnee weer in zijn zak wilde steken werd hem die afgenomen door een man die plotseling voor hem stond. De dief stapte bij een andere man achter op de fiets en beiden verdwenen. Het slachtoffer belde de politie en agenten troffen korte tijd later aan het Kattenhage een man aan die voldeed aan het signalement van één van de daders. Die werd aangehouden en meegenomen. Hij bleek in het bezit te zijn van een strippenkaart van het slachtoffer. De verdachte is meegenomen en ingesloten.

Er volgen over een uur nog meer berichten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).