Persbericht Nederlandse Beach Soccer Bond

WK Holland United in Scheveningen

Op 3 en 4 augustus vindt op het Noorderstrand onder het Carlton Beach Hotel het WK Holland United plaats. Dit WK is een multicultureel Beach Soccer Event waar heren vanaf 18 jaar, met een buitenlandse of etnische achtergrond en die in Nederland wonen, hun land kunnen vertegenwoordigen. Naast het Beach Soccer zal ook entertainment worden aangeboden met optredens van Dance Development. Strand, palmbomen en entertainment zorgen ervoor dat er een zomerse, Braziliaanse sfeer ontstaat op het "Playa del Noorderstrand".

De 'landen' die zullen deelnemen aan WK Holland United zijn Suriname (drie teams) Brazilië, Pakistan, Japan, Marokko, Nederland en Indonesië. Bovendien zal er een All Star-team meedoen met spelers uit de eredivisie.

Beach Soccer wordt alsmaar populairder. De sport - die is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro - staat op de nominatie om in 2008 een olympische sport te worden en bestaat in Nederland al vijf jaar. In die vijf jaar hebben al meer dan 10.000 voetballers met Beach Soccer kennis gemaakt. Dat de sport groot begint te worden, bewijst eredivisionist Beach Soccer Vereniging Zevenbergen Titans. Deze club bestaat inmiddels uit negen teams en heeft de beschikking over een eigen clubhuis. Daarnaast opende BSVZ Titans op 14 juli officieel haar eigen Beach Soccer-veld.

5e Foot Locker NK Beach Soccer

De Foot Locker Beach Soccer Series gaat haar vijfde editie in. De series monden uit in het officiële 5e Nederlandse Kampioenschap Beach Soccer in Scheveningen. Mannen en vrouwen strijden in de leeftijdscategorieën 12 t/m 14 jaar, 15 t/m 17 en 18 jaar en ouder. Winnaars van de voorrondes, die worden gespeeld in Almere, Utrecht, Eindhoven (Eersel), Leiden en Scheveningen, spelen op 28 juli de finales in het Beach Stadion Zuiderstrand in Scheveningen. De vijf eredivisieteams spelen in een korte competitie voor de landstitel.

Beach Soccer is één van de snelst groeiende sporten van Nederland. In vijf jaar tijd hebben meer dan 10.000 Nederlandse voetballers kennis gemaakt met dit nieuwe fenomeen dat ontstaan is op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië.

De Nederlandse Beach Soccer Bond is het overkoepelende orgaan. De organisatie is in handen van het sportmarketingbureau GO! Marketing uit Amsterdam.

Partners van de Beach Soccer Series zijn: Foot Locker, ABN AMRO, Extran, Ben, Den Haag Events. Mediapartners en suppliers zijn: Sportweek, Radio 538 en Puma.

Meer informatie:
Nederlandse Beach Soccer Bond 020-5840831
www.beachsoccer.nl