Leefbaar Nederland

e-LN 4 augustus 2002

---

Beste mensen,

De taakverdeling binnen het bestuur is op hoofdlijnen rond. Het ziet er als volgt uit: Jan Jetten: voorzitter, algemene beseidsmatige coördinatie en formele contactpersoon tussen bestuur en fractie, Rick Manssen: vice-voorzitter en verantwoordelijk voor de opbouw van de regio's, buitenlandse zaken en de verkiezingscampagnes, Fons Schirris: penningmeester, Antoinette Bulten: secretaris, Hylke ten Cate: bestuurslid verantwoordelijk voor het Wetenschappelijk Bureau en voor de organisatie van verkiezingen conform de Kieswet, Dimp Nelemans: bestuurslid verantwoordelijk voor de jongerenafdeling en het personeelsbeleid, Age Hartsuiker bestuurslid en doende met een nota over Kunst en Cultuur, Maurice Koopman: bestuurslid verantwoordelijk voor het media-beleid, Geert Hut, bestuurslid, contactpersoon bij de OSF en ondersteunt de penningmeester op het gebied van de Wet Subsidiëring Politieke Partijen.

Natuurlijk is zo'n taakverdeling maar een beginpunt; al werkend zal het zich verder gaan uitkristalliseren. In elk geval is de lange actielijst nu in overzichtelijke mootjes gehakt en zijn we allemaal volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, dat half augustus van start gaat met districtsvergaderingen in alle districten. Wilt u zo lang niet wachten, maar nu meteen al aan het werk? Kijk dan verderop in de Oproepen hoe u nu al actief kunt zijn!

Uit de pijplijn (deze bijdrage werd verzorgd door Henriette C.J.M. Salet)

Vrijdag 26 juli vond het debat over de regeringsverklaring plaats. Het werd een lange dag. De vergadering duurde tot 22.30 uur. De spreektijden van de fractievoorzitters werden verdeeld via de begrotingsvolgorde. Dit komt er voor LN op neer dat Fred de laatste spreker is, Fred komt dus als tiende aan de beurt. Na speker 7 (Thom de Graaf) stroomt de zaal bijna leeg. Spreker nummer 8 is de heer Veling van de CHU en spreker nummer 9 is de heer van der Vlies van de SGP. Maar als Fred dan eindelijk zijn zegje mag doen merk je dat de zaal weer volstroomt. Een goed teken! Al met al zijn we dan ook best tevreden over het verloop van de dag.

Nu wordt het wel echt stil in de Tweede Kamer. Bijna iedereen is nu op vakantie. De komende weken zullen we ons inhoudelijk voorbereiden op Prinsjesdag en de wetsvoorstellen die voor september op de agenda staan. Wij wensen iedereen een fijne en warme zomer toe!


---
De e-LN wordt geredigeerd door Antoinette Bulten. Kopij is welkom bij antoinette@leefbaar.nl.