Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 4 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: auto tegen boom
Een 19-jarige man uit Veendam botste zaterdagnacht tijdens een achtervolging door een politieauto aan de Nassaustraat in Winschoten met zijn auto tegen een boom. De man was door getuigen, die de politie belden, in de binnenstad van Winschoten gesignaleerd terwijl hij roekeloos en met hoge snelheid reed. Surveillerende politiemensen zagen de wagen rijden op De Venne en reden naar auto toe. Op de Beertsterstraat gaven de agenten de automobilist een stopteken maar die negeerde dat. Hij reed met onverminderde vaart verder en verhoogde de snelheid, kennelijk om onder de politiecontrole uit te komen. De automobilist reed tijdens de achtervolging meerdere keren tegen een stoeprand of een middengeleider en slingerde hevig. Via het Schönfeldplein en het Oldambtplein reed de Veendammer naar de Nassaustraat. Daar raakte hij de controle over de auto kwijt en botste tegen een boom. De man werd door de agenten uit de auto gehaald. Hij bleek lichte verwondingen te hebben opgelopen en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is in het ziekenhuis een bloedproef genomen. Ook bleek dat de Veendammer niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na behandeling in het ziekenhuis wordt hij nader gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval aan de Navolaan in Stadskanaal is zaterdagmiddag een 37-jarige motorrijder uit Groningen gewond geraakt. De man wilde ter hoogte van de Grauwveen een auto inhalen. De auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Stadskanaal, sloeg daar echter net links af. De motorrijder botste tegen de zijkant van de auto en kwam te vallen. Hij liep hoofdletsel op en is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is door een berger meegenomen.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht aan de Hoofdstraat in Hoogezand een 60-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte van 1.05 uit. Na verhoor is de Hoogezandster met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Delfzijl: valse namen
Surveillerende politiemensen bekeurden zaterdagnacht aan de Kustweg in Delfzijl een bromfietser en zijn passagier omdat beiden geen helm droegen. Bij controle van de persoonsgegevens bleken ze allebei een valse naam te hebben opgegeven. Later in de nacht zagen de agenten beide knapen lopen in de Schoolstraat. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar bekenden de verdachten, 16 en 14 jaar en beiden woonachtig in Delfzijl, een valse naam te hebben opgegeven. Na het opgegeven van de juiste persoonsgegevens zijn ze heengezonden. Ze krijgen proces-verbaal voor het opgegeven van een valse naam en het niet dragen van de helm.

Delfzijl: dronken automobilist zonder rijbewijs De politie heeft zaterdagnacht aan de Kleine Belt in Delfzijl een 48-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man bleek bij een controle onder invloed van alcohol te verkeren. Er werd 1.32 promille gemeten. Aan het politiebureau bleek tevens dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een boete voor rijden zonder rijbewijs heengezonden. De man kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Appingedam: inbraak in woning
In een woning aan de Klaas Bosstraat in Appingedam is vrijdagnacht ingebroken. De bewoners ontdekten de inbraak zaterdagochtend. De inbrekers kwam de woning binnen door een raam te vernielen. Ze namen computerapparatuur, videoapparatuur, geluidsapparatuur en een geldbedrag van enkele duizenden euros mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: gewonde bij ruzie
Door nog onbekende oorzaak ontstond zaterdagnacht aan de Zilverlaan in Groningen ruzie tussen twee mannen. De ruzie mondde uit in een handgemeen waarbij een 42-jarige Stadjer door zijn opponent werd geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij zodanig gewond dat hij in verband met hoofdletsel moest worden opgenomen in een ziekenhuis. De gewaarschuwde politie kon in de Zilverlaan een 29-jarige man uit Roden aanhouden. De man werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij bekende het slachtoffer te hebben geslagen nadat die zelf een andere man had geslagen tijdens een woordenwisseling.

Groningen: inbreker aangehouden
Surveillerende politiemensen zagen zaterdagnacht over het fietspand langs de westelijke ringweg, ter hoogte van Martiniplaza een man fietsen die een vierkant voorwerp, verpakt in een vuilniszak vervoerde. Omdat de man bij de politie bekend is als iemand die stelselmatig inbreekt in kantoorgebouwen sommeerden de agent de man te stoppen. Hij deed dat niet en fietste hard weg. Na een achtervolging door de wijk Corpus den Hoorn kon de man op de Van Iddekingeweg worden staande gehouden. Hij bleek een computer te vervoeren. De verdachte werd meegenomen en al onderweg naar het bureau bekende hij de computer te hebben gestolen bij een inbraak in een kantorenpand aan de Leonard Springerlaan in Groningen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: Woninginbraak; dader aangehouden
In de Lodewijkstraat in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man probeerde in te breken in een woning aan de Kleine Brandenburgerstraat in Groningen en belden de politie. Bij de komst van agenten was de inbreker al verdwenen maar werd op basis van het opgegeven signalement in de Lodewijkstraat opgepakt. De man, die de woning nog niet binnen was geweest, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: vechtpartij
Wegens openlijke geweldpleging en mishandeling van een 19-jarige inwoner van Groningen heeft de politie zondagmorgen aan Tussen Beide Markten in Groningen een 25-jarige man uit Froombosch en een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De mannen waren eerder in de nacht betrokken bij een schermutseling in de Poelestraat in Groningen. Daar ontstond onenigheid nadat één van de verdachten een glas naar binnen had gegooid bij een broodjeshuis. Enkele betrokkenen bij de onenigheid kwamen beide verdachten in de vroege ochtend weer tegen. Ze daagden de andere uit en nodigden hen uit om de zaak in een steeg ui te vechten. Het slachtoffer en zijn gezelschap gingen hier op niet in. Direct daarop kreeg het slachtoffer een pak slaag van de 25-jarige verdachte en een kopstoot van de andere verdachte. Hij liep geen ernstig letsel op. Vrienden van de mishandelde man riepen surveillerende politiemensen te hulp die de verdachten aanhielden en meenamen naar het bureau. Ze zijn ingesloten en worden in de loop van de ochtend na verhoor heengezonden.

Groningen: openlijk geweld en beroving
Een 27-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht in de Peperstraat mishandeld en beroofd van zijn mobiele telefoon. Te voet surveillerende politiemensen werden door uitgaanspubliek attent gemaakt op een vechtpartij. Daarbij bleek het slachtoffer te zijn geslagen en beroofd te zijn van zijn GSM. Op het Gedempte Kattendiep werden de verdachten, drie mannen in de leeftijd van 23 en 28 jaar uit Groningen, getraceerd en aangehouden. Ze werden naar het bureau gebracht en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op.

Groningen: automobilist onder invloed
Op het Gedempte Kattendiep in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 27-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid en gierende banden wegreed. Hij bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd 1.22 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).