Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 4-08-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging
ALMERE Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een ruzie tussen twee groepen jongeren op het Stationsplein. Ter plaatse zagen de agenten dat verschillende mensen verwondingen hadden en een daarvan moest voor behandeling naar het Flevoziekenhuis. Volgens getuigen waren over en weer klappen gevallen. De politie hield in de buurt 7 jongeren tussen 14 en 21 jaar (uit Almere, Amsterdam en Huizen) aan op verdenking van de openlijke geweldpleging. Deze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De reden van de ruzie is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak verder.

EMMELOORD De politie hield zaterdagnacht een 19-jarige en een 20-jarige Urker aan voor openlijke geweldpleging op De Deel. Surveillerende agenten zagen dat de twee een bushokje probeerden te vernielen. Bij het zien van de politie, vluchtten de twee. Zij werden in de Distelstraat aangehouden. Beiden zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau en later voor nader verhoor ingesloten in Lelystad.

Aanhoudingen minderjarigen
ALMERE Na een melding van dierenmishandeling ging de politie naar de Glinkastraat. Volgens getuigen hadden jongens met een voorwerp dat op een vuurwapen leek, op eenden geschoten. De politie hield drie minderjarige verdachten uit Almere aan en nam deze voor nader verhoor mee naar het bureau. Het voorwerp is in beslag genomen. De minderjarigen krijgen een doorverwijzing naar bureau HALT. Hun ouders zijn in kennis gesteld en de jongens zijn heengezonden.

Aanhoudingen voor niet voldoen vordering
LELYSTAD Zaterdagnacht hield de politie twee Lelystedelingen (26 en 21 jaar) aan voor het niet voldoen aan een vordering om weg te gaan. Na een melding van een ruzie op het Maerlant, sprak de politie met getuigen. Volgens de verklaringen hadden de twee verdachten horecabezoekers lastig gevallen. De politie vorderde hen weg te gaan. Hierop wilden omstanders zich ermee bemoeien. Met de hulp van politiehonden is de groep verspreid. De twee verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhoudingen voor rijden onder invloed
ALMERE Zaterdagnacht hield de politie een 33-jarige automobilist op de Berlijnstraat aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder uit Almere viel surveillerende agenten op, omdat hij hen geen voorrang verleende. Bij zijn staandehouding gedroeg de man zich recalcitrant. De verdachte is geboeid overgebracht naar het bureau. Daar was het resultaat van zijn ademanalyse 1010 ug/l (2,30 promille). Verder had de verdachte nog een boete open staan voor het rijden onder invloed en hij had ongeldig rijbewijs (al ruim 4 jaar). De 33-jarige is ter ontnuchtering ingesloten. Processen-verbaal worden opgemaakt.

LELYSTAD Een 47-jarige automobilist uit Lelystad is zaterdagavond op de Houtribweg aangehouden. Bij een alcoholcontrole vermoedden de agenten dat de man alcohol gedronken had. Daarvoor is de Lelystedeling aangehouden. Op het politiebureau blies hij 300 ug/l (0,68 promille). Met een rijverbod van 1 uur en een boete is hij heengezonden.

File
LELYSTAD Zaterdagochtend is een file van een aantal kilometers op de A6 richting Emmeloord ontstaan. De politie moest de rijbaan twee keer kort afsluiten, omdat een sleepbedrijf een auto met caravan uit de berm moest halen (geen gewonden). Dit was tussen de afslagen Lelystad-Zuid en Noord.

Aanrijding
RUTTEN Een 22-jarige inwoner van Rutten is zaterdagavond zwaar gewond geraakt na een aanrijding op de Noordermeerweg. Na een melding trof de politie een auto midden op de weg aan. De brandweer moest de bestuurder uit het voertuig bevrijden. Ook zijn inzittenden, een 26-jarige en een 19-jarige eveneens uit Rutten, raakten gewond. Allen zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle gebracht. De auto is weggesleept. Wat er gebeurd is, is nog niet duidelijk. Daarom stelt de politie een technisch onderzoek in.

Feest zonder vergunning
ALMERE De politie heeft een illegale houseparty in de buurt van het Blanchardpad beëindigd. Agenten troffen zaterdagnacht feesttenten en muziek aan en lieten de organisatie alles opruimen. Daaraan voldeed deze.

Jeugdoverlast
BIDDINGHUIZEN Na een melding van geluidsoverlast heeft de politie zaterdagavond een groep van ongeveer 60 jongeren gevraagd om het strand aan de Spijkweg te verlaten. Hieraan gaven zij gehoor.

Brand
LELYSTAD Zaterdagnacht woedde brand in een schuur op de Gondel. Na een melding ging de politie ter plaatse en zag dat de vlammen uit de schuur sloegen. Ook een schutting en twee andere aangrenzende schuren liepen brandschade op. De brandweer bluste de brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche is in kennis gesteld.

Ruit vernield
URK Zaterdagavond heeft een nog onbekende verdachte de ruit van een politiewagen vernield. Surveillerende agenten in het centrum werden verrast door een klap. De achterruit was vernield. De politie is nog op zoek naar de dader.