Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.00 u) Zondag, 4 augustus 2002

District Heerlen

Heerlen; aanhoudingen
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Pancratiusstraat in Heerlen een 27-jarige man uit die plaats voor zijn eigen veiligheid en die van de omgeving, aangehouden. De Heerlenaar ging zonder enige reden als door het door dolle heen, onderwijl allerlei kreten uitend, op straat voor de politie-auto liggen en staan, daarbij de doorgang belettend van de politie en het overige verkeer. Ondanks herhaalde sommaties daartoe, voldeed hij niet daaraan. De Heerlenaar die zich overigens flink tegen zijn aanhouding verzette werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.
Op het Wilhelminaplein in Heerlen hield de politie vannacht een eveneens 27-jarige man uit Heerlen aan. Die liep, onvast ter been, in kennelijke staat van openbare dronkenschap, op het Wilhelminaplein waarbij hij hard en zonder enige aanleiding allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten schreeuwde. Daarnaast sloeg hij op een geparkeerde auto. Ook deze Heerlenaar werd aangehouden waartegen hij zich flink verzette. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau bleef de verdachte allerlei beledigingen uiten in de richting van de politie-agenten. In het politiebureau spuugde en trapte hij zelfs naar het dienstdoende personeel. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; poging overval snackbar
DE politie heeft afgelopen zaterdagavond thuis in zijn woning een 17-jarige jongeman uit Brunssum aangehouden. Die wordt ervan verdacht die zaterdagavond te hebben getracht een snackbar aan de Servatiusstraat in Brunssum te hebben willen overvallen. Die avond kwam een met een sjaal gemaskerde persoon de snackbar binnen, haalde een op een pistool gelijkend voorwerp tevoorschijn en eiste geld. Omdat, ook door aanwezige klanten werd gezegd dat hij moest oprotten, liep de overvaller zonder buit de snackbar uit en ging weg. De politie kreeg al snel aanwijzingen omtrent de vermoedelijke identiteit van de overvaller waarop de verdachte die zaterdagavond thuis werd aangehouden.

Schinveld; crossmotoren in beslag genomen
Een boswachter/toezichthouder waarschuwde afgelopen zaterdagmiddag meteen de politie toen deze een drietal motorrijders zag / betrapte in de Schinveldse bossen die daar illegaal reden / crossten. Een van hen trachtte nog met zijn crossmotor er vandoor te gaan, doch reed zich op een gegeven moment vast in een draadafrastering. De politie die snel ter plaatse ging heeft de drie crossmotor in beslag genomen. Vermoedelijk dat de crossmotoren niet verzekerd zijn, dat wordt mede nog onderzocht. De politie stelt nog verder onderzoek in en maakt tegen de drie verdachten, driemannen (19/ 23 / 37 jr) uit Brunssum proces-verbaal op.