Ingezonden persbericht


AAN: De auto(sport)redactie
PERSBERICHT

Podiumplaats voor Tom Coronel tijdens ETCC race in Spa Franchorchamps

Het circuit van Spa Francorchamps vormde het strijdtoneel voor het zevende FIA ETCC raceweekend. Op deze vermaarde Belgische racepiste boekte Tom Coronel uit Huizen zijn eerste podiumplaats. Deze derde plaats, tijdens de tweede ETCC race van dit weekend, bevestigde de duidelijk opgaande prestatielijn van het Carly Motors Team Isert. De eerste van twee races eindigde voor de Nederlandse BMW coureur met een negende plaats. Naast Tom Coronel kwam ook Duncan Huisman uit voor het team van Carly Pellinkhof. Technische problemen in beide races brachten hem echter geen resultaat.

Voorafgaand aan deze races op het prachtige circuit in de Belgische Ardennen testte Tom Coronel met zijn wederom verbeterde bolide meerdere ronden op het Circuit Park Zandvoort. "Daar werd voor mij de progressie al snel duidelijk. Op oude banden haalde ik een tijd van net iets boven de 1 minuut 51 en dat zag er dus al heel veelbelovend uit", vertelde de Huizenaar voor zijn vertrek naar België. Die technische verbeteringen kwamen ook tot uiting tijdens de vrije trainingen. "Ik denk dat zo'n 80 procent van de winst voor rekening van de motor komt, het resterende deel zit in de wegligging. Na de eerste vrije training met een vijfde plaats lukte het mij in de tweede sessie een tweede plaats te pakken. En ook in de regen ging het goed getuige mijn derde plaats. Alles zag er dus goed uit, ongeacht de weersomstandigheden."

Tussentijds wijzigde Coronel in overleg met de technische staf nog iets aan de auto, maar dat bleek geen verbetering. "De geklokte training resulteerde in een zesde plaats en dat viel eigenlijk weer een beetje tegen. Voor de race zijn we weer naar de oude 'setting' gegaan en dat bleek na de goede start een juist besluit. Ik pakte vrijwel direct een plaats en lag dus vijfde. Even later was er ook de kleun van Rickard Rydell met de Volvo. Hij tikte mij in de bocht Les Combes precies op het hoekje van de carrosserie. Via een grasrandje belandde ik in een spin en kon vervolgens weer van voren af aan beginnen om de race als negende te eindigen", aldus Coronel na afloop van de eerste race. Die klassering betekende ook het startpunt van zijn tweede race. Tom Coronel: "De start verliep ook nu weer prima. Voor mij raakten meerdere rijders betrokken bij een crash. Ik wist er precies tussendoor te sturen en klom daarmee gelijk naar een vijfde plaats. Na enige ronden achter de Alfa van Ruberti gereden te hebben, wist ik ook hem te passeren en leek de race af te sluiten met een vierde plaats. Een versnellingsbakschade bij de voor mij rijdende Alfa coureur Nicola Larini bracht mij aan het eind van de race nog een plaats winst en de eerste podiumplaats van dit ETCC seizoen. Voor mij is het natuurlijk een mooi resultaat, maar ook voor het team is dit uiteraard een prachtige opsteker. Dit resultaat zat er al langer in en nu hebben wij ook de bekroning op het vele werk dat ze in de afgelopen maanden hebbenverzet", besluit een gelukkige Coronel zijn relaas.

Tom Coronel wordt in het FIA Europees Toerwagen Kampioenschap ondersteund door: Apex, Seiko, Bertelli en McGregor.

---
Spa Francorchamps/Huizen, 4 augustus 2002