Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 4-08-2002 persbericht District Den Bosch

SNELHEIDSCONTROLE (Rosmalen)

In verband met ontvangen klachten over het veelvuldig overschrijden van de maximum snelheid binnen de 30 kilometer zone aan de Oude Baan-Oost in Rosmalen is vrijdag tussen 16.30 uur en 18.05 uur een controle gehouden. Er zijn 11 bekeuringen gevallen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 kilometer per uur.

GORDELCONTROLE (Drunen)

Tijdens een vrijdagavond op de Parklaan in Drunen gehouden autogordelcontrole is tegen vijf bestuurders proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg 1 bromfietser een bekeuring omdat hij zonder helm reed.

AUTOINBREKER OP HETERDAAD BETRAPT (Den Bosch)

Op de Helftheuvelpassage in `s-Hertogenbosch is vrijdagavond een 32-jarige auto-inbreker uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man was bezig de radio te demonteren toen de eigenaar met een vriend bij de auto arriveerden. Zij hielden beide portieren dicht zodat de man niet weg kon en belden de politie. Die heeft de man aangehouden en ingesloten.

ALCOHOL IN HET VERKEER (Den Bosch)

Vrijdagavond en -nacht zijn op de Bruistensingel twee automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een 63-jarige Bosschenaar blies 395 ug/l en een 28-jarige Bosschenaar 640 ug/l. Van de laatste is het rijbewijs ingevorderd. Op de Citadellaan werd voor het zelfde feit een 38-jarige Tilburgse betrapt. Zij blies 390 ug/l.

WINKELDIEFSTAL (Vlijmen)

Zaterdagmiddag is in Vlijmen een 26-jarige man uit Mongolië aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel. De man was met nog een andere man in een winkel aan Het Plein geweest. Kort na hun vertrek mistte men daar 14 verpakkingen met tandenborstels ter waarde van 15 euro per stuk. De eigenaresse van de winkel zag het tweetal later weer langs de winkel lopen en ging er achter aan. Een van de twee wist te ontkomen. De ander kon worden aangehouden en overgedragen worden aan de politie. De gestolen goederen van de winkel van het Plein waren niet in zijn bezit. In een voor diefstal geprepareerde tas zaten echter wel 5 potjes nachtcrème die gestolen bleken te zijn uit een winkel aan de Oliemaat in Vlijmen.

BELEDIGING (Den Bosch)

Zaterdagavond is op de Pensmarkt in `s-Hertogenbosch een 32-jarige man aangehouden. De man was kennelijk dronken en probeerde enkele keren auto`s van de Tour Feminin open te maken. Toen agenten daar wat van zeiden begon de man de agenten op grove wijze te beledigen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

WILDPLASSEN, BELEDIGING EN VERZET (Den Bosch)

In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een man tegen een op de Parade staande tent urineren. De man, een 21-jarige Bosschenaar is bekeurd. De man korte tijd later kennelijk nog steeds "pissig" want hij spuugde in de richting van de agenten. Korte tijd later, toen hij in het gezelschap van enkele anderen was schold hij hen ook nog uit. De man is daarna aangehouden. Een 26-jarige Bosschenaar vond dat maar niets en kwam zijn plaatsgenoot te hulp. Hij werd handtastelijk en duwde de agenten enkele keren weg. Vervolgens trok hij aan de aangehouden verdachte met de bedoeling hem los te rukken. Met behulp van enkele andere politiemensen is ook de 26-jarige Bosschenaar aangehouden.

BEZIT VERDOVENDE MIDDELEN (Den Bosch)

Bij fouillering door de portiers van een horecabedrijf in de Karrenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag bij een 28-jarige Bosschenaar een geringe hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De man is door de politie overgenomen en gehoord. De cocaïne is in beslag genomen.

INBREKER AANGEHOUDEN Den Bosch)

In de nacht van zaterdag op maandag is op het Burgemeester Loeffpleinin `s-Hertogenbosch een 39-jarige Bosschenaar aangehouen. De man werd gezocht omdat hij er van wordt verdacht op 2 augustus te hebben ingebroken in een schuur aan het Schaarhuisstraat in Den Bosch. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.