Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 4-08-2002
persberichten zondag 4 augustus 2002
perspiket door Ron Reinds 06-52528702

Aanrijding met alcohol

EES - Gistermiddag reed een 51-jarige vrouw met haar fiets over de Buinerweg. Daarbij zag een uit tegengestelde richting komende 64-jarige uit Bruinisse afkomstige automobilist dat ze de nodige problemen had om het stuur recht te houden. De man stopte met zijn auto en constateerde dat de vrouw zittende op haar fiets tegen zijn linkerportier aan viel. De ter plaatse komende politie constateerde dat de vrouw gedronken had en vorderde een blaasproef. Aangezien ze niet in staat was deze te doen werd er op het bureau een bloedproef afgenomen. Er ontstond lichte schade aan de deur. Het gerechtelijk laboratorium zal het bloed onderzoek op gebruik van alcohol.

Aanrijding letsel

RUINEN Gistermiddag raakte een 29-jarige uit Koekange afkomstige vrouw tijdens een inhaalmanoeuvre met haar auto de macht over het stuur kwijt. Ze botste daarna op twee links van de Oldenhave staande bomen. De vrouw werd met schouderklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis te Meppel. Haar auto werd zwaar beschadigd. De aanrijding ontstond doordat ze tijdens het inhalen met haar wielen in de linkerberm is gekomen.

Alcomobilisten

ASSEN Gisteravond werd op de Lauwers een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De 25-jarige Assenaar bleek alcohol gedronken te hebben. Op het bureau blies de man 475 ug/l. Met een dagvaarding en een rijverbod kon hij het bureau verlaten.

RODEN Afgelopen nacht werd een 19-jarige uit Leek afkomstige autobestuurder op de Leeksterweg gecontroleerd. De man, ongeveer 3 ½ maand in het bezit van zijn rijbewijs, had alcohol gedronken en blies 605 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Autodieven aangehouden

GIETEN - Vanmorgen omstreeks 06.00 uur wilde de politie op de Borgerderstraat ter hoogte van Nooitgedacht een personenauto controleren.. De auto met daarin zes mannelijke inzittenden stopte doch de bestuurder bleek geen rijbewijs te kunnen tonen. Toen hem gevraagd werd de auto in verband met de veiligheid iets verder in de rechterberm te rijden ging hij er vandoor. Via Borger, met inmiddels assistentie van een tweede surveillanceauto, en Gieten werd de betreffende auto op de Eexterweg in Gieten klem gereden. Tijdens onderzoek bleek dat de auto diezelfde nacht gestolen was in Stadskanaal. De bestuurder van de auto bleek 16 jaar en afkomstig uit Heerenveen te zijn. Van de overige inzittenden, twee van 16 , één van 17, één van 18 en één van 19 jaar oud, moet nog onderzocht worden waar de heren woonachtig zijn. De jongemannen zijn ingesloten en onderzoek volgt.

Autoinbraak

ASSEN Gisteravond is er ingebroken in een geparkeerde auto aan de Poststraat. Door een ruit te vernielen werd een radardetector weggenomen. De 31-jarige uit Ubbena afkomstige eigenaar deed aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Autoinbrekers aangehouden

ZUIDLAREN Afgelopen nacht zijn op aanwijzing van een getuige twee autokrakers op de Middenstraat aangehouden. De beide uit Assen afkomstige 22 en 30-jarige mannen hadden reeds het slot van een personenauto vernield. Kort daarop werden ze door de politie aangehouden. In hun auto werd divers inbrekersgereedschap aangetroffen. Onderzoek volgt.

Winkeldiefstal

PATERSWOLDE Gisteravond werd in een supermarkt aan de Hoofdweg een winkeldief aangehouden. Een 36-jarige in Groningen wonende man stopte in de winkel voor ongeveer 35,00 aan toiletartikelen in zijn tas. Daarna passeerde hij de kassa zonder te betalen. Door oplettende winkelpersoneel werd de man buiten aangehouden. Hij bekende tengevolge van geldgebrek de diefstal te hebben gepleegd. De man kreeg een dagvaarding.