Tom Coronel

4 Augustus 2002: Tom Coronel op podium in Spa Francorchamps

Tom Coronel heeft zijn eerste podiumplaats in het ETCC binnen. De Huizenaar pakte in de tweede race op het Belgische circuit van Spa Francorchamps de derde plaats. De eerste race van de dag verliep minder fortuinlijk voor Coronel toen hij na een aanvaring met Rickard Rydell en diens Volvo ver terugviel. Desondanks wist de Carly Motors-Team Isert coureur zich weer op te werken naar de negende plaats die hem een goed uitgangspunt voor de tweede race zou brengen.

Tom Coronel vol door de Busstop picture: EuroSTC / Photo 4

"In de eerste race was het een grote puinhoop in de eerste bocht na de start. Ik werd van achteren geraakt en de auto voelde slecht aan hierna. De start voor de tweede race verliep een stuk beter. Ik probeerde Rickard Rydell te pakken om zo de derde plaats op het podium binnen te halen. Gelukkig werd ik hierbij flink geholpen door Larini die met problemen uitviel.Ik ben natuurlijk superblij met deze podiumplaats. Spa is bijna onze thuisrace en daarom waren er natuurlijk veel vrienden en partners van Carly Motors hier. Ik denk niet dat we het bij deze ene podiumfinish zullen laten. We testen erg veel op Zandvoort en de problemen die we aan het begin van het jaar hadden zijn nu opgelost", aldus Tom na afloop van de race.

Eerste podium voor Tom Coronel picture: EuroSTC / Photo 4

De races werden respectievelijk gewonnen door Nicola Larini (Alfa Romeo) en Jörg Müller (BMW 320i). Alfa-rijder Fabrizio Giovanardi voert na 14 races met tien punten voorsprong de tussenstand aan. Tom Coronel kan zich nu gaan voorbereiden op een compleet ander avontuur, de EuroBOSS race van volgende week op Zandvoort. "Daar heb ik gigantisch veel zin in. Sinds mijn Formule 1 test met Arrows heb ik geen single seater meer gereden. Het lijkt me fantastisch om met zo'n PK monster door de Zandvoortse duinen te racen", zo besloot Tom.
---