Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 4-08-2002 Persbericht district De Leijgraaf

VALS GELD

Een 62-jarige Boekelse wilde zaterdagmiddag haar op de Cuijkmarkt gekochte goederen afrekenen. Daar bleek dat het 5 eurobiljet waarmee zij wilde betalen waarschijnlijk vals was. De vrouw had het biljet eerder op de dag als wisselgeld ontvangen van een winkelier in Boekel. Het biljet is door de politie in beslag genomen en zal worden onderzocht.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Een 30-jarige Osse snelheidsduivel mocht afgelopen nacht zijn rijbewijs achterlaten bij de politie. De man reed in de nacht van zaterdag op zondag met een snelheid van 148 kilometer per uur over de Bergmaas in Zeeland. Daar geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Op de kruising van de Provincialeweg Zuid met de Grootgaalseweg in Schaijk is door een onbekende bestuurder van een Opel Kadet personenauto een verkeerspaal met twee verkeersborden uit de grond gereden. Na ook de middelgeleider te geraakt kwam hij op de rijbaan tot stilstand. De auto werd achtergelaten en de bestuurder is er vandoor gegaan.

HARDDRUGS IN HORECA EN GEWELD

In de nacht van zaterdag op zondag werd in een horecazaak aan de Udense Markt een 28-jarige Udenaar betrapt op het bezit van cocaïne De man moest wachten tot de komst van de politie. Hij wilde toch de zaak verlaten en maar werd door een portier tegengehouden. De verdachte begon zich te verzetten waarbij de portier een elleboogstoot op het gezicht kreeg. De Udenaar is door de politie overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek inderdaad in het bezit van een geringe hoeveelheid cocaïne Hij is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.