Korps: Brabant-Noord, plaats: Os 4-08-2002
Persbericht district Maasland

RIJBEWIJS INGEVORDERD (Oss)

Een 42-jarige automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Molenstraat in zijn woonplaats Oss aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 616 ug/l op grond waarvan zijn rijbewijs werd ingevorderd.

GRAFFITI (Oss)

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woonplaats Oss een 26-jarige man aangehouden op verdenking van het bekladden van onder meer elektriciteitskastjes in de omgeving van de Kromstraat en de Amsteleindstraat. De jongen werd door een getuige gezien en kon door de politie in de nabijheid worden aangehouden. Hij had een rugzak bij zich met daarin 5 spuitbussen.

MISHANDELD

Een 27-jarige Ossenaar ging zaterdagmiddag bij zijn buurman klagen over geluidsoverlast. Dat viel bij de 46-jarige buurman niet in goede aarde want hij gaf de klager door het geopende raam twee forse klappen tegen het hoofd. Buiten kreeg hij nog een klap met een aluminium loopkruk. Het slachtoffer liep een hoofdwond, een kapotte bril en gezwollen onderarm op. De verdachte is inmiddels door de politie gehoord.

OSSE MEIDEN OP STROOPTOCHT

Twee meiden uit Oss, 16 en 14 jaar zijn zaterdagmiddag in een supermarkt aan het Heschepad in Oss betrapt op diefstal van snoepgoed, reinigingsmiddel, badschuim en kauwgom. Beide dames zijn overgedragen aan de politie. Uit hun verhoren bleek dat beiden eerder op de dag al op bezoek waren geweest bij V&D, Xenos en Bristol. De daar gestolen goederen zaten nog in hun tas.

WAPENBEZIT

Een getuige reed zaterdagmiddag onder het viaduct aan de Cereslaan in Heesch en meende gezien te hebben dat iemand een vuurwapen liet zien aan een andere persoon. Zij waarschuwde de politie. Die trof een 20-jarige inwoner van Zeeland die in zijn auto een busje pepperspray en een gasdrukpistool had liggen. Beide wapens zijn in beslag genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

AUTO UITGEBRAND

Zaterdagavond is een op de Kapelaan Nausstraat in Oss een personenauto geheel in vlammen opgegaan. De eigenaar was drie kwartier voordien thuis gekomen en had zijn auto geparkeerd. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De oorzaak van de brand kon niet worden vastgesteld.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Een 36-jarige automobilist uit Ede is in de nacht van zaterdag op zondag op de Raadhuisstraat in Oss aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank reed. Met een rijverbod voor de duur van 2 uren en een geldboete van 190 euro op zak is hij later in de nacht weer in vrijheid gesteld.

BALDADIGHEID

Tijdens hun surveillance hoorde de politie afgelopen nacht dat er vuurwerk afgestoken werd. Op de Braakstraat zagen zij vervolgens dat enkele jongelui een verkeersbord aan het omdraaien waren. Bij het zien van de politie rende iedereen hard weg. Een 17-jarige Ossenaar kon nog in de kraag worden gegrepen. Hij kreeg een bekeuring terzake baldadig gedrag.