Persbericht

Dubbele podiumplaats voor Dayzers Racing Team

Assen, 4 augustus 2002. Het Dayzers Racing Team heeft een prima resultaat behaald in de vijfde race van de Pearle Alfa 147 Challenge op het TT Circuit Assen. Op de dag dat Dayzers haar eerste verjaardag vierde, eindigde Allard Kalff (Zandvoort) als tweede en nam daarmee de leiding in het tussenklassement over. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) vergrootte de feestvreugde met de derde plaats. De spannende race werd door maar liefst 48.000 toeschouwers gadegeslagen.

De tijdtraining van de Pearle Alfa 147 Challenge verliep uitstekend voor het Dayzers Racing Team. Allard Kalff (op dat moment tweede in de tussenstand) reed de snelste trainingstijd, Sebastiaan Bleekemolen stelde de derde startpositie veilig. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) mocht de race als vijfde beginnen. "Driewerf geweldig", vatte Allard zijn trainingsresultaat samen."Dit is alvast een leuk geschenk voor Dayzers, de jongste loterij van Nederland die dit weekeinde haar eerste verjaardag viert. Verder start klassementsaanvoerder Sandor van Es vanaf de achttiende plaats. Dat vind ik niet erg."

Allard Kalff nam bij de start gelijk de kop, met Sebastiaan en Michael Bleekemolen op de plaatsen drie en vier. Kalff leek lange tijd zijn tweede zege van het seizoen te gaan behalen, maar hij moest in de slotfase toch buigen voor zijn achtervolger Boy Zentveldt. Allard: "Ik verremde mij voor de Nationale Bocht, toen kon Boy mij passeren." Op de finishlijn kwam Allard maar een halve seconde op winnaar Zentveldt tekort. Kalff kreeg wel de leiding in de tussenstand terug in handen. Zijn marge ten opzichte van tweede man Boy Zentveldt is slechts één punt. "Ook qua spanning in het klassement is de Pearle Alfa 147 Challenge een topklasse", stelde Allard vast.

"Bij de start werd ik hard van achteren geraakt, daarbij verloor ik veel snelheid", blikte Sebastiaan Bleekemolen op het begin van zijn race terug. "Gelukkig kon ik mijn derde plaats behouden." Sebastiaan lag een groot deel van de race vrij eenzaam op de derde plaats, in de slotfase kon hij zijn achterstand op de beide koplopers goedmaken. Sebastiaan zag echter geen kans meer om zijn positie te verbeteren. Op de finish kwam hij maar enkele meters op zijn teamgenoot tekort. Sebastiaan deed goede zaken in het klassement, hij steeg van de zesde naar de vierde plaats.

Michael Bleekemolen won bij de start een plaats. Later viel hij in de hectische strijd met enkele tegenstanders terug naar de uiteindelijke zevende plaats.

Uitslag Pearle Alfa 147 Challenge:

1. Boy Zentveldt, 13 ronden in 21:07.528, 2. Allard Kalff, op 0,477 , 3. Sebastiaan Bleekemolen, op 0,640; 7. Michael Bleekemolen, op 12,171

Stand Pearle Alfa 147 Challenge na 5 races:

1. Allard Kalff 74 punten; 2. Boy Zentveldt 73; 3. Sandor van Es 68; 4. Sebastiaan Bleekemolen 60; 13. Michael Bleekemolen 17.



Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Nathalie Brand, Public Relations Staatsloterij/Dayzers Tel. (070) 302 16 68, E-mail: nathalie.brand@staatsloterij.com, www.dayzers.nl