PERSBERICHT

Borst pakt zege op druk bezocht Assen

Assen, zondag 4 augustus 2002. Patrick Borst pakte tijdens de druk bezochte Rizla Racing Days op het TT-Circuit Assen (48.000 toeschouwers) zijn tweede zege van dit seizoen in de Toyota Yaris Cup. Marco Scholten reed knap naar de tweede positie in het eindklassement voor Lennard Kleyn van Willigen. In het damesklassement werd de strijd gewonnen door Renate Sanders voor Nicolette van den Hoek Ostende en Paulien Zwart. Na vijf races leidt Zwart het algemeen en damesklassement.

De druiven op Assen waren zuur voor Zwart toen haar aanvankelijk snelste trainingstijd, na een technische keuring, werd afgenomen. In het koelsysteem van haar Toyota Yaris was een slang naar de gasklep afgeklemd. De regels staan dit niet toe. Zwart zou echter een prima inhaalrace rijden, van de eenendertigste plaats naar de uiteindelijke negende positie en behield daarmee ruim de kop in het Nederlands kampioenschap. "In het begin van de race heb ik iets te veel van mijn remmen gevergd, waardoor ik mijn opmars na de zevende ronde niet meer voort kon zetten", aldus de snelle dame. Van den Hoek Ostende smaakte het genoegen van kop af aan te mogen starten, behield de leiding gedurende twee ronden maar moest toen plaats maken voor de sterk rijdende Borst en viel zelfs terug naar de zesde plaats. De Uitgeestenaar, vertrokken vanaf de vijfde plaats nestelde zich aan de kop en stond die vervolgens niet meer af. "Ik besloot direct aan te vallen omdat ik de punten hard nodig heb om nog kansen te hebben op de titel in de Toyota Yaris Cup." Kleyn van Willigen was bijzonder tevreden met zijn derde stek op het podium. "Ik heb er echt voor moeten vechten en ben bijzonder tevreden", vertelde de coureur aan de finish. Beste dame in de Toyota Yaris Cup werd ditmaal Sanders. De Emmense: "In de eerste bocht kreeg ik een kleun en kwam daarna niet goed in mijn ritme. Later kon ik sterk terugvechten en ben toch best content."

Uitslag: 1. Borst (Uitgeest), 13 ronden in 23:44.033 (127.546 km/uur); 2. Scholten (Amersfoort), op 3.067; 3. Kleyn van Willigen (Utrecht), op 5.112; 4. Sanders (Emmen), op 5.335; 5. Kapteijns (Eindhoven), op 7.979; 6. Trip (Nieuw Buinen), op 8.940.

Uitslag Toyota Ladies Cup: 1. Sanders; 2. Van den Hoek Ostende; 3. Zwart; 4. Bergsma.

Stand Nederlands kampioenschap Toyota Yaris Cup: 1. Zwart 82; 2. Borst 71; 3. Kleyn van Willigen 58; 4. Van den Hoek Ostende 54; 5. Buijs 45; 6. Koster 39.

Stand Toyota Ladies Cup: 1. Zwart 44; 2. Van den hoek Ostende 34; 3. Bergsma 24; 4. Sanders 22.

Volgende race: zondag 8 september, Circuit Park Zandvoort
---