Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 03 en 04 augustus 2002

---

Man zwaargewond bij aanrijding trein

Een 71-jarige man uit Zevenaar is op zaterdagmiddag 3 augustus zwaar gewond geraakt toen hij met zijn bromscooter in botsing kwam met de internationale trein ICE Amsterdam-Keulen. Het slachtoffer liep daarbij hoofd- en beenletsel op en is door de traumahelikopter uit Nijmegen overgebracht naar ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Het ongeval gebeurde even voor half vijf 's middags bij de spoorwegovergang op de Babberichseweg nabij Zevenaar. De spoorbomen waren op het moment van het ongeval gesloten. Getuigen verklaarden dat de man met een lage snelheid tegen de rechtervoorzijde van de trein reed. De trein had op dat mement een snelheid van ongeveer 130 km/uur. De man en zijn bromscooter kwamen na de botsing op het wegdek terecht. De man was nog wel aanspreekbaar. Ambulancepersoneel verleende hem de eerste hulp.

De spoorwegpolitie (Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD)) onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval. Het treinverkeer op het traject Arnhem-Oberhausen heeft ruim een half uur stilgelegen en is daarna langzaam weer op gang gekomen.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl