Ingezonden persbericht

Gorilla heeft geen last van beursmalaise

Jacko verslaat AEX met 20% in 2002

ROTTERDAM, 20020805 -- Terwijl de AEX bijna wekelijks met procenten tegelijk daalt, houdt de aandelenportefeuille die is samengesteld door gorilla Jacko goed stand. Sinds het begin van 2002 zakte de AEX bijna 34%, terwijl de portefeuille van Jacko slechts 14% verloor. Opmerkelijk genoeg is dit al het derde jaar op rij waarin de gorilla een fors hoger rendement dan de AEX behaalt.

Met name de afgelopen zes weken presteerde Jacko fors beter dan de AEX. Drie van de tien fondsen in de portefeuille stegen zelfs per saldo. De keuzes van Jacko, die eens per twee weken een nieuws fonds toevoegt aan z'n portefeuille, blijken uitzonderlijk succesvol te zijn.

Een woordvoerder van de website beursgorilla.nl, waarop de portefeuille wordt bijgehouden, geeft aan "verbaasd" te zijn over de opmerkelijke prestatie van de gorilla: "In 2000 en 2001 presteerde de portefeuille al fors beter dan de AEX, maar dit jaar lijkt er een nieuw record te worden gezet. Sinds januari 2000 presteert gorilla Jacko inmiddels 51% beter dan de AEX. Dat is mede te danken aan de relatief defensieve portefeuille die hij heeft opgebouwd"

Over de afgelopen weken merkte de website een forse toename in het aantal abonnees: "We krijgen e-mails van mensen die forse verliezen hebben geleden door adviezen van analisten op te volgen. Soms kosten die adviezen nog veel geld ook, en loopt de belegger daardoor dubbel schade op. De gratis tips van Jacko, die in een wekelijkse nieuwsbrief worden verstrekt, zijn dan al snel een prima alternatief." De woordvoerder van beursgorilla.nl waarschuwt beleggers wel: "zelfs Jacko doet af en toe miskopen, dus wees voorzichtig."



Ingezonden persbericht