Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Man geslagen met knuppel

AMERSFOORT- Op zondagavond werd een man geslagen met een knuppel en belande in het ziekenhuis.

Omstreeks 20.30 uur kregen agenten de melding dat twee mannen aan het vechten waren op de Ariaweg. De vechtpartij was ontstaan na een verkeersgeschil. Bij een verkeerslicht stapte de 30-jarige man uit en bedreigde hiermee de 31-jarige man uit Amersfoort. De 31-jarige man duwde de 30-jarige man verschillende keren weg maar de man uit Amersfoort bleef terugkomen. Vervolgens pakte de 31-jarige man een honkbalknuppel uit zijn auto en sloeg de 30-jarige man hiermee op zijn hoofd.

De man werd met een hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis. De gewaarschuwde politie hield de 31-jarige man aan voor verhoor. De 30-jarige man zal na zijn ziekenhuisbezoek ook worden gehoord betreffende zijn aandeel in deze vechtpartij.

Autoinbrekers aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagavond werden twee autoinbrekers aangehouden.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een tweetal mannen had ingebroken in een auto aan de Zonnehof. Op de Zonnehof troffen de agenten twee opengebroken autos aan. De inbrekers waren echter al verdwenen. Met een goed signalement gingen de agenten op zoek naar de daders. Op de Stadsring zagen agenten de mannen lopen welke voldeden aan het signalement en zij werden aangehouden.De mannen hadden goederen bij zich welke uit de gestolen autos afkomstig waren.

Auto gevonden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG/LEUSDEN- Op zondagavond werden 5 personen aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden.

Op zondagochtend parkeerde een autobezitter uit Schoorl zijn auto aan de Bavoortseweg. Toen hij omstreeks 14.15 uur terugkwam bij zijn auto zag hij dat deze verdwenen was en deed aangifte van diefstal bij de politie. Zondagavond surveilleerde agenten in Bunschonten en zagen op het Kolkplein de eerder gestolen auto staan.

Bij de auto stonden vijf mannen in de leeftijd van 15 tot 18 afkomstig uit Amersfoort welke vertelden dat ze de auto gevonden hadden. Met deze vage verklaring konden de jongens natuurlijk niet hun weg vervolgen en werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.