Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2002 Persberichten, districten Utrecht stad 09.30 uur

Kletsnatte autokraker aangehouden

UTRECHT Zondagavond rond 22.15 uur is een 17-jarige Utrechter aan de Catharijnesingel aangehouden nadat hij eerder die avond aan de Twijnstraat in een auto had ingebroken.

Politieagenten werden naar de Twijnstraat gestuurd omdat er personen op scooters rondreden die vermoedelijk eerder die avond in een auto aan de Twijnstraat hadden ingebroken. Toen een bestuurder van een scooter de politie zag ging hij er lopend vandoor. Om aan de achtervolgende agenten te ontkomen sprong hij in de singel. Aan de overkant van het water stonden echter andere politieagenten de man op te wachten en hielden de kletsnatte verdachte aan.

Uit onderzoek bleek dat de scooter waarop de verdachte reed, inderdaad eerder die avond betrokken was geweest bij een auto-inbraak. Ook trof de politie bij de jongen inbrekersgereedschap aan. De scooter en gereedschappen zijn in beslaggenomen en de Utrechter werd overgebracht naar het politiebureau.

Man biedt hevig verzet aan politie

UTRECHT Zaterdagmiddag rond 12.15 uur werd de politie naar de Breedstraat gestuurd omdat daar een vrouw door een man bedreigd werd. Agenten zagen een man die voldeed aan het signalement op de Predikherenstraat. Zij spraken hem aan en de man begon wild om zich heen te slaan. Toen hij werd aangehouden ging de verdachte, een 21-jarige man uit Doorn, door het lint. De man bood heftig verzet tegen zijn aanhouding en probeerde te vluchten. Er moesten meerdere collegas aan te pas komen om de man te boeien. Voorzien van twee paar boeien, om de handen en enkels, is de man met een bus vervoerd naar het politiebureau en ingesloten. Later bleek dat de man de mobiele telefoon van de vrouw in de auto wilde stelen.

Bij de aanhouding liep een agent een gekneusde vinger op.

Man vlucht in gestolen auto

UTRECHT - Een motoragent zag op de Schonauwensingel een gestolen auto rijden en ging er achteraan. De bestuurder van de gestolen auto negeerde met hoge snelheid bij T Goylaan het rode verkeerslicht. Bij het Kastelenplantsoen remde hij zeer hard waardoor het voertuig in een slip raakte en tegen een geparkeerd voertuig botste. De verdachte, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, stapte uit de auto en ging te voet verder. De motoragent vroeg collegas om assistentie en de man kon worden ingerekend. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De auto is weggetakeld.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Zondagmiddag rond 15.00 uur is een 68-jarige vrouw uit Utrecht aan de Duurstedelaan van haar tas beroofd. Een nog onbekend gebleven dader trok de tas hardhandig van haar schouder waardoor de vrouw op de grond viel. De Utrechtse liep hierdoor verwondingen op aan haar gezicht en hand. De politie is op zoek naar de dader en verzoekt getuigen contact op te nemen met bureau Tolsteeg via telefoonnummer 0900 8844. De dader (ongeveer 18 jaar oud) droeg witte kleding en heeft een licht getint uiterlijk.

Auto te water
UTRECHT Zondagavond rond 20.15 uur zijn 4 Utrechters, in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar, met een personenauto aan de Floraweg in het water beland. Toen de politie arriveerde zag zij een auto met de linkerzijde in het water liggen. De inzittenden waren al op het droge geklommen. Twee personen hielden aan het ongeval natte kleding over. Het is de politie nog niet duidelijk hoe de auto in het water is terechtgekomen. De mannen liepen bij het ongeval geen verwondingen op. Het voertuig is weggesleept.