Provincie Limburg

www.limburg.nl

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 2 juli 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Project terugkeer alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA's)

Informatie: H. de Jong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 74 78
e-mail:
h.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten zijn niet bereid een subsidie te geven aan het Trajectumcollege Maastricht om een programma op te zetten en uit te voeren dat gericht is op het voorbereiden van alleenstaande minderjarige asielzoekers op de terugkeer naar hun eigen land. Hier ligt een verantwoordelijkheid voor het Centraal Orgaan Asielzoekers en de gemeenten en niet voor de proviniale overheid.


2.


Vragen ex art. 21 RvO van de heer Sleijpen (CDA) over de regioanalyse en de 3e voortgangsrapportage visitatie en vervolgfase

Informatie: W.P. Timmermans, Afdeling Algemene en Juridische Zaken tel. (043) 389 72 94
e-mail:
wpa.timmermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten antwoorden dat de visie versterking bestuurskracht Midden-Limburg na het zomerreces in Provinciale Staten wordt behandeld, het nog te vroeg is voor een oordeel over de federatie van gemeenten Roerstad, de grote deelname aan de visitatie als een positief gegeven wordt gezien, het starten van een arhi-procedure nog een punt van afweging is en dat gemeenten een verantwoordelijkheid voor regionale opgaven erkennen.


3.

Beleidsregel stimulering Limburgs vrijwilligerswerk, eerste tranche

Informatie: M. Bremers, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel.: (043) 389 75 93
e-mail:
mah.bremers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties 1250,00 subsidie verleend in het kader van de Beleidsregel stimulering Limburgs vrijwilligerswerk. Het betreft de aanvragen die zijn ingediend in de eerste periode (maart en april 2002).


4.

Tijdelijke stimuleringsregeling vrijwilligerswerk

Informatie: M. Bremers, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 75 93
e-mail:
mah.bremers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten vragen, in het kader van de Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk, voor de jaren 2001 tot en met 2004, in totaal 261.372,00 subsidie aan het rijk. Hiermee en met de provinciale bijdragen worden extra activiteiten opgezet die een structurele impuls geven aan de deskundigheidsbevordering en behoud en werving van de vrijwilligers in de sport en wordt beoogd de trainingen die de Stichting Telefonische Hulpverlening biedt, te certificeren.


5.

Subsidieverlening Symbiose 2002

Informatie: J. Leurs, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 70 98
e-mail:
jfp.leurs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten Symbiose voor 2002 een exploitatiesubsidie van in totaal 6.494.172,00 en een investeringssubsidie van 340.355,00 toe te kennen voor ondersteuning van maatschappelijke organisaties, het bibliotheekwerk en de uitvoering van een vijftigtal projecten op de terreinen jeugdzorg, zorg, PCGO, kunst en cultuur, sport en sociale ontwikkeling.


6.

Subsidie EU-project 'Beleef het Water'

Informatie: M.Meijers, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel; (043) 389 72 27
e-mail:
mbjm.meijers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een subsidie verleend van 491.381,00 voor de ontwikkeling van vijf Maasboulevards, in Maasbracht, Thorn, Wessem, Venlo en Arcen. Deze deelprojecten maken onderdeel uit van het Euregionaal project (Benelux-Middengebied) "Beleef het water". Hierin wordt grensoverschrijdend samengewerkt aan de ontwikkeling van een Euregionaal vaarroutenetwerk. Met deze deelprojecten wordt beoogd de relatie tussen water en land te versterken door de ontwikkeling/verbetering van de boulevards en de ontsluiting naar de voorzieningen op het land vanaf het water. De bijdrage voor Venlo maakt deel uit van de afspraken in het kader van het Grotestedenbeleid.


7.

Reactie van het college van Gedeputeerde Staten op het Landesplanungsbericht van het Land Nordrhein-Westfalen

Informatie: M. van Ginderen, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 73 68
e-mail:
mrc.van.ginderen@prvlimburg.nl

Het college van Gedeputeerde Staten heeft in zijn reactie op het bericht over Ruimtelijke Ontwikkeling van het Land Noordrijn-Westfalen de daarin voorgestelde intensivering van de grensoverschrijdende en Europese samenwerking onderschreven en heeft daarbij aangegeven op welke concrete zaken dat met name betrekking moet hebben.


8.

Richtlijnen voor het Milieuonderzoek bedrijventerrein St. Joost

Informatie: F. Janssen,afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord tel. (043) 389 74 21
e-mail:
fww.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerden Staten hebben de richtlijnen voor het Milieuonderzoek bedrijventerrein St. Joost vastgesteld.De richtlijnen zijn inhoudseisen voor het op te stellen milieuonderzoek.


9.

Verzoek tot goedkeuring van de gemeente Margraten over het bestemmingsplan 'Sint Geertruid'

Informatie: G.L. Kluter, afdelingRuimtelijke Inrichting Zuid tel: (043) 389 74 13
e-mail:
gl.kluter@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan goedgekeurd, met uitzondering van een enkel planonderdeel.


10.

Plan van aanpak POL omgevingsmonitor

Informatie: W. de Natris, afdeling Onderzoek en Ondersteuning tel. (043) 389 99 83
e-mail:
wb.de.natris@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het plan van aanpak voor de POL Omgevingsmonitor die dit jaar wordt gepresenteerd.


11.

Aanvraag verklaring van geen bezwaar ex artikel 19 lid 1 WRO ten behoeve van bouw dierenartsenpraktijk en manege te Kessel door Wiframa B.V. en De Maasruiters

Informatie: W. Janssen, afdelingRuimtelijke Inrichting Noord tel. (043) 389 74 03
e-mail:
whjanssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in afwijking van het advies van de regionaal inspecteur VROM-Inspectie Regio Zuid de gevraagde verklaring van geen bezwaar voor de bouw van een dierenartsenpraktijk en manege te Kessel te verlenen.


12.

Uitbesteding werkzaamheden en aanschaf van LGN4-bestand voor de POL-omgevingsmonitor 2002

Informatie: M. van Tilburg, afdeling Ruimtelijke Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 73 42
e-mail:
pm.tilburg@prvlimburg.nl

In het kader van de POL-omgevingsmonitor 2002 is besloten het Landelijk Grondgebruikersbestand Nederland (LGN4) van ALTERRA aan te schaffen. Tevens is besloten opdracht te verlenen aan respectievelijk ALTERRA en Nieuwland Advies, beiden gevestigd te Wageningen, voor het uitvoeren van computeranalyses voor de aspecten landschap en landbouw.


13.

Tijdelijke commissie voor beleidsevaluatie

Informatie: J. Stijnen, afdeling Bestuur, Directie en Ondersteuning tel. (043) 389 73 01
e-mail:
jbjm.stijnen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in antwoord op vragen van de Commissie voor Financiën en Algemene Zaken het reglement voor de tijdelijke commissie voor beleidsevaluatie op twee onderdelen gewijzigd.


14.

Vragen ex art. 21 RvO van de heer Bus (SP) inzake uitspraken in de publiciteit rond aanbesteding Bottleneck

Informatie: E. Jaspers-de VriesAfdeling Communicatie tel. (043) 389 70 21
e-mail:
emm.jaspers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de vragen op grond van artikel 21 van de SP inzake uitspraken in de publiciteit rond aanbesteding Bottleneck vastgesteld.


15.

Vragen ex art. 21 RvO van mevrouw I. Muijs (VVD) inzake inzet oud treinmaterieel in Limburg

Informatie: A.P. Kruijssen,afdeling Infraprojecten tel (043) 389 79 56
e-mail:
ap.kruijssen@prvlimburg.nl

Het college geeft aan dat zij sinds voorjaar 1999 ervan op de hoogte is dat er sinds augustus 1999 voor een periode van maximaal vier jaar oude Belgische rijtuigen worden ingezet tussen Heerlen/Venlo en Den Haag. Deze tijdelijke inzet vindt plaats omdat gedurende deze periode 316 intercityrijtuigen worden voorzien van nieuw interieur en airconditioning. Het college heeft begrip voor deze tijdelijke maatregel waarbij de "comfortpijn" wordt verdeeld tussen verschillende landsdelen.


16.

Opdrachtverlening voor onderhoud van en langs provinciale wegen

Informatie: M. Ramaekers, afdeling Provinciale Wege .tel. (043) 389 99 21
e-mail:
mgj.ramaekers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om opdracht te verstrekken aan de gezamenlijke SW-bedrijven voor kleinschalige werkzaamheden aan en langs provinciale wegen.


17.

Behandeling individuele aanvragen Flora en faunawet

Informatie: P. Voskamp, afdeling Groen
tel. (043) 389 74 53
e-mail:
pj.voskamp@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten besluiten het voorlopig beleid dat bij het ontbreken van Faunabeheereenheden ontheffingen enkel aan de huidige wildbeheereenheden en landbouworganisaties worden verleend als uitgangspunt bij de behandeling van aanvragen te hanteren.


18.

Beoordeling door Gedeputeerde Staten van de regionale volkshuisplannen van Venlo e.o. Roermond e.o., Venray e.o. en Parkstad Limburg

Informatie: W. Sniedt, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 73 71
e-mail:
wpm.sniedt@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten onder voorwaarden goedkeuring te verlenen aan de regionale volkshuisvestingsplannen van de regio's Roermond e.o., Venlo e.o., Venray e.o. en Parkstad Limburg. De plannen passen in het streven van de Provincie om meer aandacht te schenken aan de kwalitatieve ontwikkelingen op de woningmarkt en regionale samenwerking te stimuleren.


19.

Toetsingskader provinciale musea 2003-2006

Informatie: F. Vernimmen-de Jong, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel. (043) 389 78 19
e-mail:
f.vernimmen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben op 21 juni 2002 het Toetsingskader voor de provinciale musea 2003-2006 besproken in de Vaste Commissie voor Welzijn, Zorg en Cultuur. Gedeputeerde Staten concluderen dat de beraadslagingen in de Commissie geen aanleiding vormen tot wijziging van het op 11 juni 2002 door hen vastgestelde Toetsingskader. Met inacht-neming van de tijdens de commissie-vergadering gemaakte opmerkingen wordt het Toetsingskader definitief vastgesteld als grondslag voor de toetsing van de door de musea op te stellen ondernemingsplannen.


20.

Cliëntenbeleid in de Limburgse jeugdzorg

Informatie: S. Troisfontaine, afdeling Zorg
tel. (043) 389 71 39
e-mail:
smj.troisfontaine@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om subsidie te verlenen ter stimulering van het totale cliëntenbeleid in de Limburgse jeugdzorg.Ten eerste stemmen zij in met de oprichting van de Stichting Jeugd Zorgvragers in Limburg. Deze Stichting behartigt de belangen van de kinderen en jongeren die hulp nodig hebben. Op de tweede plaats wordt het project 'Cliëntenvertrouwenspersoon' uitgebreid. De cliëntenvertrouwenspersoon helpt jongeren met hun problemen. Tenslotte wordt ingestemd met het plan 'Ondersteuning cliëntenraden in de Limburgse jeugdzorg'.Met deze besluiten wordt de positie van kinderen en jongeren in de jeugdzorg versterkt, wordt vraaggericht werken gestimuleerd en kwalitatief hoogwaardige jeugdzorg gerealiseerd.


21.

'Aanvalsplan wachtlijsten Jeugdhulpverlening' Bureau Jeugdzorg Limburg

Informatie: J. op den Camp, afdeling Zorg
tel. (043) 389 71 21
e-mail:
jjpm.op.den.camp@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten willen de wachtlijs-ten in de jeugdhulpverlening in de provin-cie Limburg wegwerken. Bureau Jeugd-zorg Limburg heeft hiervoor haar 'Aanvals-plan wachtlijsten jeugdhulpverlening' opgesteld. Voor de uitvoering van dit plan, met als einddoel het aantal wachtenden op 1 januari 2004 tot nul te reduceren, hebben Gedeputeerde Staten eenmalig een subsidie van 2.321.230,00 aan Bureau Jeugdzorg Limburg toegekend. Hieraan wordt een
bonus-malusregelingverbonden.


22.

Nieuwsbrief Zorgwoning in de steigers

Informatie: J. Salet, afdeling Zorg
tel. (043) 389 74 35
e-mail:
djf.salet@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om bureau Warner-Demare opdracht te verlenen voor de vervaardiging van drie nieuwsbrieven over de uitvoering van de programmalijn Wonen-welzijn-zorg.


23.

Voortgang project Wonen-Welzijn-zorg

Informatie: J. Salet, afdeling Zorg
tel. (043) 389 74 35
e-mail:
djf.salet@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een voortgangsnotitie over het project Wonen-welzijn-zorg vastgesteld. In de notitie wordt aan de hand van de eerste ervaringen aangegeven welke vervolgstappen nodig zijn ter garandering van de voortgang van het project.


24.

Nieuw archeologie beleid

Informatie: G. Jansen, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 83
e-mail:
gcm.jansen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met het laten formuleren van nieuw archeologie beleid volgens een projectformat.


25.

Beslissing bezwaar Stichting tot behoud leefmilieu Buggenum e.o.

Informatie: S. Houben, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 74 08
e-mail:
sme.houben@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het bezwaar van de Stichting tot behoud leefmilieu Buggenum e.o. tegen het besluit van 29 januari 2002, waarbij het doorgezonden handhavingsverzoek inzake de binnen de inrichting aan de Roermondseweg 55 te Haelen (Nuon Power Buggenum B.V.) aanwezige (gevaarlijke) afvalstoffen en het meevergassen van deze stoffen is afgewezen, ongegrond te verklaren.


26.

Vaststelling jaarverslag 2001 Muskusrattenbestrijding

Informatie: P. van Kerkvoort, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 30
e-mail:
pp.van.kerkvoort@prvlimburg.nl

Het door de provinciaal coördinator Muskusrattenbestrijding opgestelde jaarverslag is door Gedeputeerde Staten vastgesteld en aan het IPO gezonden ten behoeve van de opstelling van het landelijk Jaarverslag Muskusratten- bestrijding 2001.Tevens is het jaarverslag ter kennisname gezonden aan de Vaste Commissie voor Milieu en Agrarische Zaken uit Provinciale Staten. Daarnaast is beide waterschappen in deze provincie medegedeeld dat het jaarverslag is vastgesteld.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 5-7-2002 10:27