Ingezonden persbericht


Persbericht

5 augustus 2002

Tamino XML Server en Altova XML Spy
verkrijgbaar als bundel

~ Altova, Inc. en Software AG bieden gezamenlijke oplossing ~

Altova Inc. en Software AG hebben aangekondigd dat zij per direct een uitgebreide oplossing zullen bieden voor de ontwikkeling van hoogwaardige op XML gebaseerde applicaties. Het gezamenlijke pakket heeft de naam 'XML Spy & Tamino (limited version)' meegekregen en bevat Altova's XML Spy 4 Suite en Software AG's Tamino XML Server. Dit pakket is uitsluitend te verkrijgen via Altova's online shop www.altova.com

Altova's XML Spy 4 Suite is een toonaangevende XML-ontwikkelingstool. De suite ondersteunt zowel het visueel ontwerp, als het bewerken van XML-documenten, XML-schema's en XSLT-stylesheets. De XML Spy 4 Suite bevat de XML Spy 4 Integrated Development Environment (IDE), de XML Spy 4 XSLT Designer en de XML Spy 4 Document Editor.

Software AG's Tamino XML Server is een hoogwaardig platform voor datamanagement via internet en intranet. De XML Server beheert alle vormen van informatie in- en tussen bedrijven. Het stelt bedrijven in staat efficiënt om te gaan met ongestructureerde gegevens, die voorheen moeilijk te standaardiseren waren. XML maakt wereldwijde en platformonafhankelijke uitwisseling van zakelijke documenten en -gegevens mogelijk tussen leveranciers, klanten en partners.

De twee producten zijn respectievelijk toonaangevend op het gebied van XML authoring- en XML opslag en vullen elkaar perfect aan. Dit pakket zal XML Spy ontwikkelaars eenvoudige en voordelige toegang bieden tot de geavanceerde Tamino Server technologie. Hiermee kunnen ze applicaties bouwen die XML-documenten native opslaan en verwerken. Software AG zal door dit aanbod toegang krijgen tot Altova's community van bijna 600.000 software-ontwikkelaars.

Dr. Peter Mossack, Vice President Research & Development van Software AG beschrijft de voordelen van deze overeenkomst: "Deze strategische samenwerking met Altova, die eind vorig jaar is gestart, stelt ons in staat de markt een complete oplossing te bieden inclusief XML Spy, wereldwijd de meest gebruikte XML toolset. Bovendien zorgt het ervoor dat wij Tamino's marktaandeel verder kunnen uitbreiden."

"Onze klanten hebben veel interesse getoond in XML server technologieën; deze productbundeling is een essentiële stap in het proces. Hierdoor kunnen XML Spy ontwikkelaars, door zowel gebruik te maken van XML Spy 4 Suite als de krachtige Tamino XML Server, de volgende generatie XML-systemen bouwen voor efficiënte opslag, publicatie en uitwisseling van XML-documenten," zei Alexander Falk, President & CEO van Altova Inc.

Prijs en beschikbaarheid
Het XML Spy 4 Suite / Tamino XML Server (limited version) pakket draait op alle standaard Windows-platformen. De versie van de Tamino XML Server die deel uit maakt van het pakket is een voordelige startersversie, die naar de volledige versie is uit te breiden. De prijzen beginnen bij 598 US dollars voor een enkele licentie. Aanvullende prijsinformatie is te vinden op Altova's online shop op: www.xmlspy.com/order_map.html.

(448 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Altova Inc.
Altova, Inc. is een toonaangevende aanbieder van XML-software-oplossingen met kantoren in Beverly, Massachusetts in de VS en haar hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Het particuliere bedrijf is opgericht in 1992 en is al actief op de XML-markt vanaf het ontstaan van de Extensible Markup Language (XML). Altova's XML Spy is de eerste keuze van Fortune 500 en Global 1000 bedrijven. Altova's XML Spy productlijn is de meest verkochte XML tools-suite en heeft toonaangevende industrieprijzen gewonnen. Altova is lid van W3C en WS-I. Meer informatie over Altova vindt u op de website http://www.altova.com.

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is één van Europa's grootste producenten van systeemsoftware en -diensten en maakt wereldwijd de integratie van bedrijfsgegevens -en management mogelijk. Software AG's producten beheren de centrale IT processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT architecturen. Volgens IDC is Software AG, dankzij haar Tamino XML server, wereldwijd marktleider in de XML database- en servermarkt. Software AG's B2B oplossingen richten zich op XML gebaseerde integratie (bijvoorbeeld webservices) en enterprise content management systemen. Software AG heeft een portfolio van maar liefst 300 distributeur- en technologiepartners waaronder IBM, Sun, Microsoft, Hewlett Packard en leveranciers van oplossingen zoals BEA, Tridion, Stellent en Ixos. In 2001 behaalde het concern een totale omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG is genoteerd op de beurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.)

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030-750 3000 Fax: 030-750 3099
E-mail: gregor.petri@softwareag.com http://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 Fax: 043-3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com