Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 5/8/2002
Auteur: Rob luijten

Hennepkwekerij

TILBURG Na een tip trof de politie zondagmiddag tegen 17.00 uur op de zolder van een woning in de Rembrandtstraat een hennepkwekerij aan. In totaal werden 220 planten in beslaggenomen. Ook de apparatuur; 32 lampen, transformatoren en een ventilator, ging met de politie mee. Verder werd geconstateerd dat er illegaal stroom langs de meter af werd getapt. De bewoonster van de woning is een 61 vrouw. De politie onderzoekt of zij ook iets met de hennepkwekerij van doen had.

MariVin goed verlopen, wel zakkenrollerij

TILBURG De Tilburgse politie is zeer tevreden over het verloop van het Maritieme evenement MariVin dat op 3 en 4 augustus in de Tilburgse Piushaven werd gehouden. Behoudens een kleine vernieling en twee zakkenrollerijen deden er zich geen incidenten voor. De Twee diefstallen van portemonnees (zakkenrollerij) deden zich zondagmiddag en avond voor. Een 37 jarige Tilburgse miste rond 16.00 uur plots haar portemonnee waarin geld en een bankpasje zat. Een 62 jarige inwoonster van Kaatsheuvel overkwam hetzelfde rond 19.00 uur. Ook bij haar zaten voornamelijk geld en pasjes in de portemonnee. Beide portemonnees werden bij de slachtoffers uit de tas gerold.

Omstanders reanimeren vrouw

TILBURG Twee kordate omstanders, Tilburgers van 24 en 39 jaar oud, hebben zondagavond om 20.45 uur het leven van een 63 jarige vrouw kunnen redden door haar te reanimeren. De vrouw kreeg rond die tijd op de Broekhuizenstraat een haltstilstand. De twee getuigen begonnen daarop direct met de reanimatie. Bij aankomst van de GGD nam deze de zorg over de vrouw over. In het ziekenhuis kreeg de vrouw later haar hartslag weer terug.

Aanhouding fietsendieven door optreden getuige

TILBURG Omdat een 20 jarige getuige zich niet zomaar liet afschepen, kon de politie zondagavond rond 22.00 uur twee verdachten van fietsendiefstal aanhouden. De getuige zag rond die tijd dat aan de Postelsehoeflaan een auto stopte. De auto had de lichte uit en keerde achter uit een inrit in. De passagier van de auto, naar later bleek een 49 jarige Tilburger, stapte uit een laadde een afgesloten damesfiets in de kofferbak. De getuige sprak de man hierop aan en vroeg of dat zijn fiets wel was. Toen de verdachte dit bevestigd had reed hij weg. Omdat de getuige hem echter niet geloofde belde hij de politie terwijl hij de auto tot het Wolsplein bleef volgen. Daar ontmoette hij de politie die de situatie onderzocht. Hieruit bleek dat de fiets inderdaad gestolen was en niet het eigendom van de man of diens 24 jarige dochter was, die de auto bestuurde. Beide personen werden aangehouden.

Brandende auto van talud

TILBURG Aan de Loonse Heideweg werd zondagavond rond 22.50 uur gezien dat een brandende auto van het talud af reed. Omdat niet direct duidelijk was of er nog personen in de auto zaten werd met groot materieel uitgerukt. Nadat de uitgebrande auto weer op de weg getakeld was, bleek dat er niemand meer in zat. De politie vermoedt dat de auto opzettelijk in brand is gestoken en naar beneden is gerold. Ze onderzoekt de zaak dan ook nog nader.

Politie treft (nep-)wapen aan

TILBURG Bij een controle van een auto op het Pieter vreedeplein in Tilburg trof de politie afgelopen nacht, om 00.10 uur, een wapen aan. Bij de controle werd de 20 jarige bestuurder, inwoner van Oisterwijk, gevraagd om zijn papieren. Toen hij deze uit het handschoenenkastje wilde halen, zagen agenten daar een pistool liggen. Direct werden de bestuurder en zijn 21 jarige passagier, eveneens afkomstig uit Oisterwijk, aangehouden. Aan het bureau bleek dat het wapen een speelgoedpistool betrof. Omdat het dusdanig echt lijkt dat het voor bedreiging geschikt is, valt het wel onder de wapenwet. Het wapen werd daarom in beslaggenomen en de eigenaar krijgt een proces-verbaal.

Fietsendief aangehouden

TILBURG De politie heeft afgelopen nacht, rond de klok van 01.10 uur een 24 jarige Eindhovenaar aan kunnen houden die kort daarvoor aan de Spoorlaan een fiets had weggenomen. Door getuigen was gezien dat de man aan een fiets aan het morrelen was. Op basis van het opgegeven signalement trof de politie deze man, met de gestolen fiets, korte tijd later in de stationsstraat aan. De man beweerde nog even dat de fiets van hem was, maar toen een omstander de politie wees op het feit dat de verdachte hem der fiets zojuist voor 10 Euro had aangeboden, was het spel snel uit. De man werd aangehouden en in een cel gezet.

Inbreker aangehouden met vereende krachten

GOIRLE Met vereende krachten werd afgelopen nacht een 17 jarige Tilburger aangehouden die bij de dansschool aan de Dorpsstraat aan het inbreken was. De 22 jarige sleutelhouder, medewerker van het bedrijf, kreeg kort na 01.00 uur een alarmmelding binnen. Hij kwam op weg naar het bedrijf een kennis tegen en vroeg hem om voor de zekerheid mee te gaan. Samen arriveerden ze bij het danscentrum en zagen dat er inderdaad een deur opengebroken was. Ook zagen ze binnen iemand rondsluipen. Twee voorbijgangers werd vervolgens gevraagd om assistentie zodat de voor en achterkant van de zaak in de gaten gehouden kon worden. Inmiddels werd de politie gebeld. Toen deze arriveerde hadden de getuigen zojuist de 17 jarige verdachte kunnen overmeesteren die via de achterdeur wilde vluchten. Hij werd overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld.

Politie houdt inbreker aan

TILBURG - De politie heeft afgelopen nacht, kort na 02.00 uur een 15 jarige Tilburger aan kunnen houden die kort daarvoor met twee anderen in de Nijverstraat aan het inbreken was. Een getuige zag dat drie jonge mannen een deur aan de Nijverstraat intrapten. De politie, die 50 seconden later al ter plaatse was, zag bij aankomst de drie dan ook wegvluchten. Een van hen, de 15 jarige Tilburger, werd na een korte achtervolging in de Besterdring aangehouden. De twee anderen konden ontsnappen. Vermoedelijk hebben de daders een scooter willen stelen die in de betreffende woning stond. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Brand in Horecagelegenheid

UDENHOUT Het inbraakalarm van café / restaurant Boslust aan de Schoorstraat heeft vannacht voorkomen dat het horecapand geheel in vlammen is opgegaan. Rond de klok van 03.00 uur kwam er een alarm binnen voor het pand. Eenmaal ter plaatse zag de sleutelhouder dat een tuinhuisje en de overkapping aan de achtergevel in brand stonden. Hij waarschuwde direct de brandweer via 112. Omdat ook een achterdeur in brand stond was het alarm afgegaan. De brandweer bluste de zaak. De politie onderzoekt of er sprake van brandstichting is geweest.

Aanhouding gezochte

TILBURG Aan de gasthuisring werd vanmorgen om 09.40 uur een 47 jarige Tilburger aangehouden. Bij controle bleek namelijk dat deze persoon nog 11 boetes, voor een bedrag van 1137.30 Euro open had staan. De man werd aangehouden en ingesloten.

Vals Eurobiljet

UDENHOUT Een winkelier uit Udenhout trof vandaag in de kassa een vals biljet van 5 Euro aan. Het was, vermoedelijk dit weekend, aangeboden in haar winkel aan de Kreitenmolenstraat. Het biljet werd voor nader onderzoek aan de politie overgedragen.